Economice

Taiwanul publică un manual de supravieţuire în cazul unei invazii chineze

Invadarea Ucrainei de către Rusia a reaprins temerile în Taiwan, considerată de regimul comunist chinez drept o provincie rebelă care trebuie reunită cu forţa dacă va fi necesar.

Ghidul de 28 de pagini conţine informaţii pe care „marele public le poate folosi ca un manual de urgenţă în caz de criză militară sau de catastrofă naturală”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului taiwanez al Apărării, Sun Li-fang, într-o conferinţă de presă.

Este pentru prima dată când armata taiwaneză publică acest gen de manual.

Inspirat din materiale similare publicate în Suedia şi Japonia, documentul le spune locuitorilor cum să găsească adăposturi anti-bombă prin intermediul unor aplicaţii mobile, cum să recunoască sirenele alertei aeriene şi ce să facă în cazul unui bombardament sau al unui dezastru natural.

Preşedintele chinez Xi Jinping a adoptat o abordare mult mai agresivă faţă de Taipei de la alegerea, în 2016, a preşedintei Tsai Ing-wen, care consideră Taiwanul drept o naţiune deja suverană şi care nu face parte „dintr-o singură Chină”.

Anul trecut, avioanele armatei chineze au efectuat un număr record de incursiuni în zona de identificare a apărării aeriene a Taiwanului.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code