Economice

TAROM negociază închirierea a până la opt avioane Boeing 737-800

Acționarii au luat act de “nota TAROM de informare privind stadiul negocierilor purtate cu Air Lease Corporation în vederea posibilității închirierii prin leasing operațional a până la opt aeronave Boeing 737-8, și solicită ca negocierile să aibă loc numai în conformitate cu avizul ori informarea operativă a Consiliului de Administrație și să aibă în vedere respectarea/îmbunătățirea țintelor de performanță prevăzute în programul de restructurare aprobat”, se arată se arată în documentul citat.

TAROM are în flotă patru avioane 737-800 NG, închiriate în 2017 și 2918.

În 2016, TAROM anunțat comanda a cinci avioane Boeing 737 MAX 8, atunci când Ministrul Transporturilor de la acea vreme, Lucian Șova, a participat la ceremonia de semnare a contractului, la Londra.

Ce avioane vinde TAROM

Tot pe data de 1 aprilie, acționarii TAROM au decis să contracteze servicii juridice de specialitate, care să ofere asistență și consultanță juridică pentru negocierea vânzării a celor patru avioane Boeing 737-300. Mai este scos la vânzare și un motor de rezervă. Cele patru avioane sunt mai vechi de 27 de ani.

Aceste patru avioane vor fi vândute “la valoarea cea mai mare dintre cea contabilă neamortizată și valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare, cu condiția ca valoare de vânzare să nu fie mai mică decât cea contabilă neamortizată, se mai arată în hotărârea AGEA.

În luna aprilie anului trecut, TAROM anunța că vrea să vândă 14 avioane din flotă. Prețul de pornire pentru modele Boeing 737-300 a fost trecut în listă de circa 1,5 milioane de dolari pentru două avioane și 6,4 milioane de dolari pentru alte două. În total, 15,8 milioane de euro.

CITEȘTE ȘI Nou ministru la Transporturi, noi administratori provizorii în CA TAROM. Cu cine l-a înlocuit Grindeanu pe Felix Pătrășcanu de la FAN Courier

Compania națională a încheiat 2021 cu pierderi de circa 400 de milioane de lei.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code