Economice

Tata Motors are în plan construirea unei uzine de baterii în Europa

PB Balaji, directorul financiar al Tata Motors a anunțat la India Auto Expo 2023 că planurile companiei sale includ o facilitate de producție de baterii pentru mașini electrice în Europa. Aceasta va avea ca principali clienți Jaguar – Land Rover (JLR) și Tata Motors, dar va furniza celule și pentru alți clienți europeni.

„Suntem bine acoperiți cu privire la planurile de producție pentru baterii, dar vom avea nevoie de o anumită capacitate de celule pentru Europa”, a declarat PB Balaji la expoziția auto care are loc în această săptămână la New Delhi.

Oficialul a dezvăluit că grupul Tata este în curs de finalizare a planurilor și va anunța detalii în curând, însă a refuzat să dea detalii despre țara care va găzdui viitoarea fabrică și un interval de timp în care va fi realizată investiția. În schimb, Balaji a menționat, fără a detalia, că vor fi „o mulțime de investiții”.

Este însă cert că viitoarea fabrică de baterii va produce două utiliza două tipuri de tehnologii – fosfat de litiu și fier pentru vehiculele electrice Tata Motors și nichel-mangan-cobalt pentru JLR și alți producători de mașini.

Planul ar trebui să ajute compania indiană să controleze mai bine părțile critice ale lanțului de aprovizionare, zonă în care Tata Motors s-a confruntat cu perturbări la nivel global în timpul pandemiei.

JLR a declarat anterior că Jaguar va fi o marcă total electrică până în 2025, în timp ce Land Rover va primi primul său model complet electric în 2024.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 20 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code