NEWSNET

Economice

TEILOR investește 30 de milioane de lei în dezvoltarea lanțului de magazine de bijuterii în România, Polonia și Ungaria

TEILOR va deschide în perioada următoare patru magazine în Polonia, dintre care trei sunt locații noi și unul este un magazin existent, dar relocat. La nivel local, compania are în plan deschiderea a două noi magazine, precum și relocarea și extinderea a altor două unități.

„Încă de la deschiderea primelor magazine în afara României în 2019, obiectivul nostru a fost să continuăm să ne extindem la nivel internațional, într-un ritm accelerat. În 2020 a trebuit să luăm o pauză datorită crizei sanitare, dar acea perioadă ne-a permis să consolidăm planurile de expansiune ale TEILOR în Europa Centrală și de Est. Suntem încântați de intrarea noastră recentă pe o nouă piață, Ungaria, unde există un potențial solid de dezvoltare. Suntem angrenați deja în discuții despre deschiderea celui de-al doilea magazin în Budapesta, la începutul anului 2022”, spune Willy Dicu, CEO TEILOR.

TEILOR a deschis primul magazin din Ungaria la Budapesta, în septembrie, în cel mai nou mall, Etele Plaza.

Până la sfârșitul acestui an vor fi deschise trei magazine în Varșovia, două dintre acestea fiind noi, iar un altul va fi relocat pentru a beneficia de traficul pietonal intens din jurul locației. Un alt magazin va fi deschis în afara Varșoviei, la Poznan. Lanțul de magazine se află în negocieri avansate pentru deschiderea a altor două unități în străinătate la începutul anului 2022, unul în Wroclaw, Polonia și celălalt în Budapesta, Ungaria.

Investițiile totale sunt de 30 de milioane de lei pentru extinderea rețelei de magazine în Europa Centrală și de Est până la finalul anului.

Pentru fiecare deschidere de magazin nou sau relocare, investiția medie este de 3,5 milioane de lei. În această sumă sunt incluse cheltuielile legate de locație, amenajarea acesteia cu materiale de calitate premium, precum și stocuri a căror valoare se ridică la aproximativ 1,5 milioane de lei pentru magazinele din România, în timp ce pentru cele din afara țării, suma ajunge până la 2,2 milioane de lei, datorită nevoii de a avea la dispoziție un stoc mai mare pentru a putea concura cu ceilalți jucători locali.

Noi magazine și în România

TEILOR va deschide două noi magazine în Vivo Mall din Baia Mare și în București. Magazinul din Alba Iulia va fi redeschis în urma lucrărilor de extindere a locației, precum și magazinul din Arad, ca urmare a relocării acestuia în Atrium Mall.

TEILOR deține cel mai mare lanț de bijuterii de lux din România având 55 de magazine fizice, dintre care șase sunt TEILOR Exclusive, oferind clienților o serie limitată și atent selectată de bijuterii lucrate manual și incrustate cu diamante și pietre prețioase.

Până la finalul anului 2021, rețeaua TEILOR va ajunge la 61 de magazine, dintre care 53 în România, patru în Polonia, trei în Sofia, Bulgaria și unul în Ungaria. În afară de investițiile în magazinele fizice, compania are în vedere investiții suplimentare în dezvoltarea platformelor online.

Pentru acest an, compania vizează o cifră de afaceri de 230 de milioane de lei, cu 64% mai mult față de anul 2020, când au fost realizate venituri de 140,4 milioane de lei. Creșterea vânzărilor în a doua parte a anului va fi determinată în primul rând de o cerere tot mai ridicată pentru bijuteriile de înaltă calitate și o creștere a vânzărilor de inele de logodnă. De-a lungul timpului, TEILOR a generat mai mult de un sfert din vânzările sale anuale între iulie și septembrie, deoarece pe perioada verii au loc cele mai multe cereri în căsătorie.

The post TEILOR investește 30 de milioane de lei în dezvoltarea lanțului de magazine de bijuterii în România, Polonia și Ungaria appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code