Economice

Telefoanele second hand cuceresc retailul românesc. Auchan introduce în oferta sa smartphone-uri recondiționate de Recommerce

“Sustenabilitatea mediului și a afacerilor este o problemă comună, care necesită un efort colectiv. Parteneriatul nostru strategic cu Auchan Retail România este esențial în acest sens și constituie o importantă oportunitate pentru Recommerce Group de a-și dezvolta afacerile în Europa de Est și de a crește piața dispozitivelor recondiționate din România. Smartphone-urile recondiționate de noi le oferă consumatorilor multe dintre avantajele telefoanelor noi. Obiectivul nostru este să câștigăm 2-3% din piața smartphone-urilor noi, iar capacitatea de distribuție Auchan este o modalitate optimă de a face ca dispozitivele noastre să ajungă la cât mai mulți consumatori din România”, a declarat Grégoire Vigroux, Co-fondator și Senior Advisor Recommerce Eastern Europe.

Auchan a fost primul retailer care a integrat în oferta sa și smartphone-uri recondiționate, fiind, la rândul său, pionier în România în domeniul economiei circulare și al produselor electro sustenabile. Primul parteneriat pentru distribuția smartphone-urilor recondiționate a fost încheiat de Auchan în anul 2020 cu start-up-ul românesc, Fenix, specializat în recondiționarea smartphone-urilor și co-fondat în 2020 de antreprenorii Grégoire Vigroux, Adrien Arnoux și Hector Destailleur.

Suntem mereu deschiși colaborărilor cu actori ale căror idei inovatoare vin în întâmpinarea preocupării noastre constante pentru protejarea mediului înconjurător. Ne bucurăm că parteneriatul nostru pentru distribuția smartphone-urilor recondiționate trece acum la nivelul următor și suntem convinși că acesta va avea un impact semnificativ, atât în dezvoltarea pieței de profil, cât și în extinderea paletei de opțiuni pentru responsabilitate față de mediu, prin reutilizarea telefoanelor și prin implicarea consumatorilor de a contribui astfel activ la un viitor mai sustenabil”, a declarat Tiberiu Dănețiu, Director Marketing Auchan Retail România.

Recommerce Group foloseşte tehnologii brevetate şi inovatoare pentru răscumpărarea, repararea şi vânzarea dispozitivelor second-hand. Înființată în 2009, compania este prezentă în România din iulie 2021, când a achiziționat start-up-ul românesc Fenix.  

Un smartphone recondiționat Recommerce este unul deja utilizat, care trece printr-o serie de inspecții făcute de specialiști pentru a-l aduce într-o stare 100% funcțională și perfect estetică. După verificări, acesta poate fi  cumpărat la un preț redus cu până la 50% decât unul nou și cu o garanție de 12 luni, care acoperă orice eventuală problemă de funcționare.

Mai mult decât atât, consumatorul care alege un telefon recondiționat în detrimentul unuia nou contribuie activ la economia circulară și aduce un impact real asupra mediului înconjurător.

Recommerce Group vinde smartphone-uri recondiționate în 24 de țări din Europa, iar în România vinde peste 20 de modele, garantând clienților următoarele 12 beneficii cheie ale produselor lor:

-100% funcțional -Aspect impecabil

-Preț accesibil               -Bateria verificată

-Ultima versiune software -Deblocat în orice rețea

-Resetat, gata de utilizare -Curățare antibacteriană

-Încărcător nou inclus               -Eco friendly

-Garanție 12 luni -Posibilitate plată în rate

Piața mondială a smartphone-urilor recondiționate este în creștere și va ajunge la 351,6 milioane de unități, cu o valoare de piață de 65 de miliarde de dolari în 2024, conform estimărilor IDC. La nivel european, apetitul consumatorilor pentru smartphone-urile recondiționate este în creștere, dispozitivele de ultimă generație fiind cele care se deplasează cel mai rapid prin ecosistemul second-hand. 

Recommerce Group este pionierul în Europa în recondiționarea produselor de înaltă tehnologie și a smartphone-urilor. Fondată în 2009, Recommerce cumpără echipamente uzate și oferă comercianților, persoanelor fizice și companiilor soluții de colectare și reutilizare pentru produse software și aplicații. Recommerce repară și readuce pe piață dispozitive recondiționate, inclusiv smartphone-uri și console de jocuri.

Recommerce nu este singurul jucător pe această piață. În 2019, doi tineri antreprenori, Alin Luca si George Moroianu, au dezvoltat în România primul marketplace dedicat exclusiv vânzărilor de smartphone-uri second hand. Platforma Flip.ro este o investiție de 120.000 de euro, realizată de fondul de investiții V7 Capital, deținut de Andrei Crețu și Iulian Cîrciumaru, co-fondatorii abonamentului la sport și ai rețelei naționale 7card, dar și a GapMinder (prin acceleratorul Techcelerator) și Difrnt Agency.

Pe lângă parteneriatul cu Auchan, Recommerce a încheiat un acrod similar cu Carrefour, prin care retailerul franceza a introdus în oferta a șapte hypermarketuri din țară și în magazinul său online telefoane second hand.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code