Economice

Tesla a anunţat vânzări record în T1, dar producţia scade din cauza problemelor din China

În schimb, producătorul auto cu cea mai mare capitalizare bursieră a avertizat că în perioada ianuarie-martie 2022 producţia a scăzut comparativ cu ultimele trei luni din 2021, din cauza perturbărilor din lanţurile de aprovizionare şi a suspendării activităţii fabricii din China.

„Acesta a fost un trimestru „excepţional” de dificil, din cauza perturbărilor din lanţurile de aprovizionare şi a politicii zero Covid din China”, a scris pe Twitter directorul general Elon Musk.

Tesla a livrat 310.048 vehicule electrice în primul trimestru din 2022, o creştere uşoară faţă de ultimele trei luni din 2021 şi un avans de 68% faţă de perioada similară din 2021. Analiştii de pe Wall Street se aşteptau să fie livrate 308.836 unităţi, conform datelor Refinitiv.

În perioada ianuarie-martie 2022, Tesla a produs 305.407 vehicule electrice, în scădere de la 305.840 în trimestrul precedent.

Recenta creştere a numărului de cazuri de COVID-19 în China a forţat Tesla să suspende temporar producţia la fabrica sa din Shanghai.

În total, Tesla a vândut 295.324 sedanuri Model 3 şi SUV-uri Model Y, şi a livrat sedanuri de lux 14.724 Model S şi SUV-uri premium Model X.

Pentru acest an Tesla se aşteaptă la o creştere de peste 50% a livrărilor de vehicule electrice.

Majorarea producţiei la fabricile Tesla din Berlin şi Texas va depinde de atenuarea dificultăţilor de aprovizionare şi de introducerea cu succes a noilor tehnologii, a informat compania americană.

Analiştii de la Credit Suisse se aşteaptă ca anul acesta Tesla să-şi majoreze livrările la 1,3 milioane de vehicule.

Pe fondul aşteptărilor investitorilor privind majorarea producţiei, acţiunile Tesla au crescut cu aproape 50% în 2021, iar capitalizarea bursieră a depăşit în octombrie 1.000 de miliarde de dolari.

 

 

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code