Economice

Thierry Breton: Uniunea Europeană trebuie să continue să exporte mașini echipate cu motoare cu combustie internă

Comisia Europeană şi-a anunţat anul trecut obiectivul de a reduce la zero emisiile de CO2 ale automobilelor noi din Uniunea Europeană începând din 2035, ceea ce va însemna interzicerea comercializării automobilelor pe benzină sau motorină de la acea dată.

„Chiar dacă Europa va interzice vânzările de automobile cu motoare cu combustie internă, alte ţări din lume vor continua să le utilizeze”, a declarat Thierry Breton cu prilejul unei vizite în Lombardia, unde se va întâlni cu reprezentanţii industriei auto, precum preşedintele Stellantis, John Elkann.

Comisarul european a subliniat că ponderea automobilelor electrice se va limita la 12% în cazul autoturismelor noi vândute în Africa în 2030 şi la 40% în SUA sau în India.

„Încurajez întregul ecosistem auto, pe de o parte să asigure tranziţia electrică astfel încât să fie pregătit pentru 2035 în UE, dar şi pentru a continua să exporte vehicule cu motoare cu combustie sau hibride în ţările care vor mai avea încă nevoie timp de mai mulţi ani sau decenii”, a explicat Thierry Breton. Acesta a recomandat constructorilor auto „să nu uite că vocaţia lor este să deservească piaţa mondială şi să aibă grijă de întregul ecosistem industrial”. Breton a adăugat că ar dori ca „marii producători auto să îşi înţeleagă responsabilităţile şi să continue să producă în Europa motoare cu ardere internă pentru restul lumii, în loc să îşi mute producţia”.

Constructorii europeni de automobile au atras atenţia în repetate rânduri asupra impactului social al tranziţiei ecologice, avertizând că ar putea conduce la închiderea unor uzine şi eliminarea de locuri de muncă.

Pe lângă obiectivul ca toate automobilele noi vândute în 2035 să fie modele electrice, Comisia Europeană ar urma să prezinte în lunile următoare o propunere pentru o înăsprire a reglementărilor cu privire la emisiile poluante ale automobilelor, adică noile norme Euro 7, care ar urma să se aplice din 2025.

Pentru Thierry Breton aceste noi norme Euro 7, care vor fi printre cele mai stricte din lume, vor oferi constructorilor europeni un avantaj concurenţial.

„Acest savoir-faire le va permite să fie mai competitivi decât alţii pe piaţa mondială a vehiculelor cu motoare termice sau hibride datorită emisiilor foarte reduse de CO2 şi poluanţi”.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code