Economice

Top constructori cale ferată: Aktor, Porr și WeBuild au raportat în septembrie cele mai mari progrese

Asocierea Aktor – Alstom – Arcada a avut în septembrie un avans de 4,57 puncte procentuale pe lotul Ilteu – Gurasada (22,34 km), după două luni în care stadiul lucrărilor a fost nemodificat. Lucrările aferente acestui contract au ajuns la un grad de execuție de peste 57%, termenul estimat pentru finalizarea lor fiind sfârșitul anului viitor.

progrese cf

 

 

 

 

 

Ocupanții locului 1 din clasamentele anterioare, austriecii de la Porr au avut în septembrie un progres de 2,44 puncte procentuale la lucrările pentru redeschiderea circulației pe linia București – Giurgiu. Stadiul fizic pe tronsonul ce include Podul Grădiștea a ajuns în septembrie la aproape 33%. Finalizarea lucrărilor până în iulie 2023 reprezintă însă o provocare chiar și pentru unul dintre cei mai harnici constructori, având în vedere ritmul actual de lucru și timpul rămas.

Podiumul este completat de asocierea WeBuild – FCC – Salcef – Thales, cu un avans de 1,2 puncte procentuale pe lotul Km 614 – Bârzava, până la un stadiu al lucrărilor de 75,40%.

Mai departe, asocierea condusă de spanioli FCC – WeBuild – Contratas a înregistrat un progres de 1,1 puncte procentuale în cadrul lucrărilor de modernizare a tronsonului Gurasada – Simeria. Acesta a ajuns luna trecută la un grad de execuție de 66,80%.

În clasament urmează asocierea Alstom – Aktor – Arcada – Euro Construct, cu un avans de 0,9 puncte procentuale pe capetele Brașov – Apața și Cața – Sighișoara. Lucrările pe cei 84 de kilometri au depășit în septembrie stadiul de 16%.

De asemenea, asocierea Aktor – Alstom – Arcada a înregistrat pe lotul de mijloc, Apața – Cața, un progres de 0,5 puncte procentuale. Astfel, stadiul fizic al lucrărilor pe cei 28 de kilometri a ajuns la 11%.

Un avans de 0,2 puncte procentuale a raportat asocierea WeBuild – FCC – Salcef – Thales pe lotul Bârzava – Ilteu (36,04 km), până la un stadiu de peste 79%.

Rămâne de văzut când vor fi deschide șantierele aferente primelor contracte finanțate prin PNRR, pentru a fi incluse în monitorizarea lunară.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code