Economice

Traficul în Portul Constanța a crescut cu 8% după izbucnirea războiului din Ucraina

Conform lui Grindeanu, cele mai mari creşteri s-au înregistrat pe zona de produse petroliere.

„Au fost creşteri în ultima perioadă legate de circulaţia mărfurilor şi, din ce mi-au pregătit colegii mei, urmare a situaţiei geopolitice a crescut undeva cu 8% traficul. Cele mai mari creşteri (…) s-au înregistrat pe zona de produse petroliere, undeva 53% de când a apărut conflictul din Ucraina, pe echipamente maşini 97,6%, pe îngrăşăminte pe la 20% şi pe combustibili minerali solizi pe la 17-18%. Dacă vorbim în mii de tone zilnic, media zilnică a cantităţilor de mărfuri operate a crescut cu circa 30.000 de tone pe zi comparativ cu ceea ce s-a întâmplat în aceeaşi perioadă a anului trecut, de la vreo 130.000 cât era anul trecut la 160.000. Anul trecut erau în medie de 33 de nave pe zi care operau aici, acum am ajuns la aproape 50”, a declarat Sorin Grindeanu.

Acesta a adăugat că rolul Guvernului este de a valorifica întreg potenţialul portului Constanţa.

Întrebat dacă odată cu creşterea traficului maritim în port s-au înregistrat întârzieri în aprovizionarea clienţilor, Grindeanu a răspuns că nu are astfel de semnale.

„N-am semnale de acest tip şi nu mi-au parvenit până acum. Portul Constanţa a făcut faţă la această mărire de capacitate, de containere, de tone pe zi şi tocmai acesta a fost rostul vizitei noastre de astăzi. Că suntem determinaţi să mărim şi mai mult capacitatea portului, astfel încât să valorificăm la maxim ceea ce avem aici în Constanţa”, a subliniat Sorin Grindeanu.

Vicepremierul Sorin Grindeanu, ministru al Transporturilor, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, au efectuat o vizită, marţi, la Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, la finalul căreia au susţinut o conferinţă de presă.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code