Economice

Transelectrica publică harta cu disponibilitatea de racordare a noilor capacități energetice. 11.500 MW noi posibil a fi racordați până în 2030

“Pentru a facilita conturarea unui mediu predictibil în sfera investițiilor pentru generarea energiei electrice, operatorul național de transport și sistem pune la dispoziția publicului interesat date referitoare la capacitatea rețelei de transport de a racorda unități noi de producție, în funcție de regiuni diferite ale țării”, arată compania într-un comunicat de presă.

Astfel, începând de astăzi, 15 decembrie 2021, aceste informații sunt accesibile pe website-ul www.transelectrica.ro în formatul unei hărți interactive, care vizează anul 2021, precum și previziunile anilor 2025 și 2030, raportate la evoluțiile proiectelor de dezvoltare și consolidare a infrastructurii energetice de transport. Datele sunt prezentate pentru 10 regiuni ale țării, cu referire inclusiv la cererile de racordare existente, aflate în diferite etape de prelucrare, și vor fi actualizate în permanență.

Potrivit calculelor realizate la nivelul Transelectrica, în prezent, rețeaua electrică de transport poate integra suplimentar o capacitate de producție de 8.900 MW. În anul 2025, aceasta va crește la 10530 MW, iar în 2030 vom avea o capacitate disponibilă de 11.500 MW. Astfel, până în 2030, prin implementarea investițiilor aflate în derulare, se va înregistra o creștere cu 2600 MW a capacității actuale de racordare la rețea.

Demersul de transparentizare inițiat de Transelectrica vine în întâmpinarea aplicării prevederilor proiectului de ordin al ANRE privind publicarea datelor despre capacitatea de instalare și racordare la rețea a unităților de generare a energiei electrice.

Pentru mai multe informații referitoare la disponibilitatea de racordare la RET, și metodologiile de calcul utilizate, puteți consultați Harta capacității de racordare la RET, dipsonibilă la acest link:

https://web.transelectrica.ro/harti_crd_tel/

The post Transelectrica publică harta cu disponibilitatea de racordare a noilor capacități energetice. 11.500 MW noi posibil a fi racordați până în 2030 appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code