NEWSNET

Economice

Transgaz a luat un credit de 220 de milioane de lei de la BCR pentru investiții în capacitatea de aprovizionare și transport

Contractul de împruimut a fost semnat ieri, pe 25 noiembrie, iar obiectul acestuia este finanțarea și/sau refinanțarea unui proiect investițional al SNTGN Transgaz SA, respectiv Dezvoltări ale SNT în zona de Nord-Est a României în scopul îmbunătățirii aprovizionării cu gaze naturale a zonei precum și a asigurării capacităților de transport spre/dinspre Republica Moldova, se arată în anunț.

Transgaz deţine statutul de monopol în transportul gazelor naturale din România şi vehiculează circa 90% din totalul gazelor naturale consumate. La data de 30 iunie 2021, soldul disponibilităţilor în conturi bancare ale societăţii era de 163,704 milioane lei, din care 18,69 % reprezentau disponibilităţi denominate în valută, majoritatea în euro.

Transportul gazelor naturale este asigurat prin peste 13.900 km de conducte şi racorduri de alimentare gaz cu diametre cuprinse între 50 mm şi 1.200 mm, la presiuni cuprinse între 6 bar şi 63 bar.

Acţionarii Transgaz sunt statul român, cu 58,5097% din acţiuni, persoane fizice – 9,238 de milioane de lei, persoane juridice – 32,2523 de milioane de lei şi alţi acţionari – 41,4903 milioane de lei.

 

The post Transgaz a luat un credit de 220 de milioane de lei de la BCR pentru investiții în capacitatea de aprovizionare și transport appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code