Economice

Transportatorul german Sennder, evaluat la peste 1 mld. USD și care în 2020 a cumpărat divizia europeană a Uber Freight, intră pe piața din România

Potrivit unui anunț publicat în Monitorul Oficial, compania germană își va stabili sediul din România la București.

Sennder se concentrează pe transportul mărfurilor în Europa, și, în special, pe expedierea de mărfuri „full truck load” sau FTL (n. red. – camion complet). În cazul transportului în regim de camion complet, marfa este încărcată la colectare şi descărcată doar la adresa de livrare, fără opriri pe traseu.

Transportul de mărfuri – procesul de organizare a modului și a locului în care bunurile sunt expediate în întreaga lume și, în special, tehnologia care stă la baza acestei activități – continuă să reprezinte un domeniu uriaș al pieței logistice, nu în ultimul rând datorită accelerării comerțului electronic din ultimii ani în urma pandemiei de COVID-19.

„Pandemia de COVID-19 a demonstrat importanța unei industrii logistice digitalizate. De-a lungul anului 2020, i-am ajutat pe transportatorii noștri să își sporească profitabilitatea, îmbunătățind marjele operaționale cu până la 80% într-o perioadă dificilă. Sennder este poziționată în mod unic pentru a impulsiona digitalizarea industriei, în beneficiul expeditorilor și al transportatorilor deopotrivă”, declara anul trecut David Nothacker, CEO și unul dintre fondatorii companiei.

În luna martie, start-up-ul german a anunțat că intenționează să cheltuiască 88 de milioane de euro pentru a se extinde în cinci țări, respectiv Germania, Franța, Italia, Spania și Polonia. O parte din bani vor proveni de la Banca Europeană de Investiții (BEI), care a acordat transportatorului digital un împrumut de 35 de milioane de euro.

Anul trecut, Sennder a strâns aproape un sfert de milion de dolari în două runde de finanțare. În ianuarie 2021, a strâns 160 de milioane de dolari de la investitori, la o evaluare de peste 1 miliard de dolari, în cadrul unei finanțări de creștere pentru a „accelera digitalizarea transportului rutier european” și pentru a-și stimula planurile de extindere. La mijlocul anul trecut a mai avut o rundă de finanțare prin care a strâns încă 80 de milioane de dolari. Printre investitori se află Scania, Accel, Lakestar, HV Capital și Project A.

Transportatorul digital german de mărfuri, cu sediul la Berlin, are peste 900 de angajați în opt birouri internaționale (în Germania, Franța, Polonia, Letonia, Italia, Spania și Olanda). Sennder gestionează peste 40.000 de camioane în toată Europa.

Sennder a fost fondată în 2015 de David Nothacker, Julius Köhler și Nicolaus Schefenacker.

 

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code