NEWSNET

Economice

Tranzacție de 2 milioane de lei în Călărași. Holde Agri Invest preia o fermă de 230 de hectare și ajunge la o exploatație totală de 9.500 de hectare

Holde Agri Invest, o companie românească înființată în 2016 de Liviu Zagan, Robert Maxim, Matei Georgescu și Alexandru Covrig cărora li s-a alăturat, un an mai târziu, fondatorul Certinvest, Eugen Voicu și-a extins suprafața uneia dintre cele trei ferme pe care le deține cu 230 de hectare, în urma unei investiții de 2 milioane de lei. Compania a cumpărat o nouă fermă în zona Frumușani, județul Călărași, și ajunge să exploateze acolo 3.620 hectare de teren. Noua fermă este operată integral în regim de arendă, iar în prețul plătit de Holde sunt incluse culturile pentru anul curent – grâu, floarea-soarelui, porumb, iar producția obținută cât și subvențiile APIA aferente pentru anul acesta vor fi încasate de către Holde.

Pe lângă nucleul Frumușani, Holde mai deține alte două ferme, la Roșiori și Videle din județul Teleorman, suprafață totală exploatată de companie fiind în momentul de față de 9.500 de hectare ( incluzând cele 230 de hectare preluate recent).

„Extinderea suprafețelor de teren reprezintă un obiectiv principal în strategia de dezvoltare a Holde. Astfel, pe lângă tranzacția recent încheiată, în această perioadă suntem angrenați într-o serie de discuții și negocieri privind achiziționarea a încă trei ferme, ce au o suprafață totală de peste 3.000 de hectare. Dacă toate procedurile de achiziție se vor încheia cu succes, vom ajunge să exploatăm o suprafață totală de 13.000 de hectare. Cu toate acestea, suntem extrem de atenți în procesul de achiziție. De fiecare dată când avem în vedere achiziționarea unei suprafețe de teren, avem în vedere o serie de detalii despre care știm că pot face diferența, cele mai importante fiind cele legate de suprafața totală cultivată și gradul de compactare a solului. De asemenea, pe lângă achiziționarea de noi ferme, în această perioadă, continuăm investițiile în modernizarea fermelor existente în portofoliu prin înnoirea parcului de utilaje, construirea de silozuri și investiții în sisteme de irigații. Extinderea suprafețelor de teren și modernizarea fermelor existente sunt activități complementare în cadrul Holde, deoarece în lipsa unor învestiții în tehnologie, calitatea unui teren se poate deteriora rapid,” a declarat Liviu Zăgan, director general Holde Agri Invest.

Ferma recent achiziționată face parte din planul Holde de utilizare a sumei atrasă de la investitori în urma operațiunii de majorare a capitalului social desfășurată în luna iulie a acestui an, în vederea extinderii suprafețelor de teren exploatate de companie.

În ceea ce privește investițiile de modernizare a fermelor, la mijlocul lunii septembrie, Holde a pus în funcțiune primul proiect de irigații, care acoperă o suprafață de 125 de hectare în zona fermei Frumușani și este alimentat din râul Dâmbovița. Valoarea investiției a fost de aproximativ 1,7 milioane de lei și va contribui la creșterea productivității culturilor de porumb și soia.

Începând din octombrie 2020, Holde Agri Invest este o companie publică cotată pe piața AeRO a Bursei de Valori București cu simbolul HAI, iar din luna octombrie 2021, compania este inclusă în indicele BET-AeRO al BVB, având a doua cea mai mare pondere, respectiv 12,17%.

Citește și

The post Tranzacție de 2 milioane de lei în Călărași. Holde Agri Invest preia o fermă de 230 de hectare și ajunge la o exploatație totală de 9.500 de hectare appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code