Economice

Tren metropolitan București – Ilfov: TPBI consultă piața pentru achiziția de rame electrice

Scopul consultării pieței este determinarea valorii estimate pentru două tipuri de rame electrice EMU:

  • TIP 1 – minimum 110 locuri pe scaune fixe, minim 2 locuri pentru persoane cu mobilitate redusă și 100 de locuri în picioare la 4 persoane/mp și a serviciului de mentenanță necesar funcționării pentru o perioadă de 15 ani cu posibilitate de prelungire până la 30 de ani;
  • TIP 2 – minimum 180 locuri pe scaune fixe, minim 4 locuri pentru persoane cu mobilitate redusă și 200 de locuri în picioare la 4 persoane/mp și a serviciului de mentenanță necesar funcționării pentru o perioadă de 15 ani cu posibilitate de prelungire până la 30 de ani;

Pentru fiecare tip, se va prezenta defalcat prețul unitar per EMU și tarif mentenanță 15 ani.

Data limită pentru transmitere propuneri este 6 martie 2022.

Proiectul trenului metropolitan București – Ilfov prevede mai nou achiziția a 72 de trenuri, față de 50 câte anunța inițial primarul Capitalei Nicușor Dan. Valoarea proiectului ce urmează să fie implementat în trei faze până în 2050 se ridică acum la 614 milioane de euro, din care 411 milioane de euro reprezintă investiția estimată în materialul rulant nou, potrivit unei prezentări din toamna anului trecut.

Trenul metropolitan București – Ilfov va putea fi folosit începând cu anul 2024 de locuitorii din regiune, alături de autobuze, troleibuze, tramvaie şi metrou. Sunt propuse în total 16 servicii (18 linii), porivit inițiatorului proiectului, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI).

Trenul metropolitan este un proiect inițiat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI), care urmărește integrarea acestui mod de transport cu cel de suprafață și cel subteran.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code