Economice

Trenul de Otopeni a avut 700.000 de călători în 2022, față de 300.000 anul trecut

„Cea mai bună soluție pentru rezolvarea traficului din zona București – Ilfov, precum și a altor zone metropolitane, o reprezintă transportul în comun, în special cel de mare capacitate, inclusiv feroviar”, consideră oficialul din Transporturi.

Cu ajutorul Primăriei Mogoșoaia, a fost creat pe această rută un punct de oprire – Parc Mogoșoaia, care este un exemplu de bună practică în ceea ce privește constituirea unui parteneriat între o autoritate locală și compania de cale ferată în scopul implementării proiectelor de infrastructură feroviară.

Mai mult, după introducerea trenului metropolitan, a fost implementat, împreună cu Consiliul Județean Ilfov, prin președintele Hubert Thuma și cu ADITPBI, o serie de acțiuni menite să crească atractivitatea liniei și numărului de călători, introducând biletul integrat metropolitan pentru transportul de suprafață (autobuz, tramvai, troleibuz) + metrou + tren, care constă în utilizarea unui singur abonament ce permite călătorii nelimitate atât pentru transportul public de suprafață, cât și pentru metrou și tren (ruta Gara de Nord – Aeroport Otopeni).

„Vom continua și integrarea altor rute feroviare care deservesc Regiunea București-Ilfov, în așa fel încât tot mai mulți cetățeni să aibă acces la transportul în comun, cu acest tip de abonament. Mă refer, de exemplu, la cetățenii din Buftea, Chitila, Periș, Corbeanca, Domnești, Vidra, Berceni, Brănești, Pantelimon, Dobroești, Voluntari (Pipera), Balotești, Snagov, Gruiu, Grădiștea, MoaraVlăsiei, Chiajna, Jilava”, a dat asigurări Scioșteanu.

De asemenea, acesta a mai spus că a continuat și realizarea unei strategii integrate de transport metropolitan, în care coloana vertebrală să fie calea ferată. Este vorba despre 16 rute: 5 trenuri urbane, 1 tren „orbital” și 10 trenuri metropolitane.

„Având în vedere faptul că am modificat legislația în așa fel încât să putem dezvolta acest tip de proiect și în alte zone din țară și bazându-ne pe succesul acestui proiect implementat în București – Ilfov, dezvoltăm și vom dezvolta multe parteneriate pentru trenul metropolitan”, a conchis oficialul din Transporturi.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 41 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code