Economice

Tribunalul Bucureşti dispune încetarea grevei de la STB ca fiind ilegală. Nicuşor Dan se întâlneşte cu sindicatele vineri seară

Hotărârea instanţei este executorie, scrie Agerpres.

Tribunalul a admis în acest sens o solicitare a conducerii Societăţii de Transport Bucureşti (STB), care a contestat în instanţă greva declanşată de sindicalişti.

Joi dimineaţă, şoferii de pe autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele din Capitală au declanşat o grevă generală, fiind nemulţumiţi de faptul că cererile lor de natură salarială nu au fost soluţionate.

În aceeaşi zi, Tribunalul Bucureşti a dispus suspendarea grevei, însă decizia instanţei a fost ignorată de sindicalişti, care au continuat şi vineri protestul.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 au deschis un dosar penal în legătură cu organizarea acestei greve.

Nicuşor Dan va avea o nouă întâlnire cu reprezentanţi ai angajaţilor STB

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că vineri, la ora 18,00, urmează să aibă o nouă discuţie cu reprezentanţi ai angajaţilor STB, care să aibă mandat din partea colegilor lor.

Într-o declaraţie de presă susţinută la sediul Primăriei Capitalei, edilul general a adresat invitaţia ca fiecare dintre colectivele de angajaţi din autobaze şi depouri să desemneze un reprezentant, fie membru de sindicat, fie nu, dar care să aibă mandat din partea colegilor în vederea discuţiilor.

„Situaţia este în evoluţie. Repet solicitarea mea pentru toată lumea de a avea o abordare raţională pentru o problemă care afectează viaţa multor oameni. (…) Elementul de noutate între întâlnirea pe care am avut-o azi la ora 12.00 şi întâlnirea pe care ar urma să o avem la ora 18.00 este că oamenii care vor veni la ora 18.00 ar veni cu un mandat din partea colectivului. Este o invitaţie pe care eu le-am adresat-o”, a spus Nicuşor Dan.

Primarul a subliniat totodată importanţa dialogului dintre Consiliul de administraţie al STB şi sindicat.

„Am solicitat ca dialogul, care este dialogul legal şi administrativ între Consiliul de administraţie al STB şi sindicat, să aibă loc cât mai curând posibil şi pentru asta trebuie să există voinţă de ambele părţi, şi STB şi-a exprimat această voinţă de a avea dialog pe tot ce înseamnă probleme care ţin de activitatea STB”, a precizat el.

Declaraţia de presă a fost susţinută la finalul unei alte întrevederi la sediul PMB, la care au participat şefii de autobaze şi depouri. Edilul general le-a mulţumit celor care au fost prezenţi, adăugând că discuţia a fost una „absolut deschisă şi directă”. El a menţionat că participanţii au semnalat o serie de „probleme concrete” ale STB, dar s-a arătat surprins de faptul că toate aceste aspecte „nu fac parte din lista de revendicări” avansate de către liderii de sindicat, miercuri, în discuţia cu Consiliul de administraţie al STB.

„Un al doilea lucru care a reieşit a fost o lipsă de comunicare şi de încredere în ierarhia administrativă a STB şi aici trebuie să lucrăm pentru asta, dar nu putem să o facem de pe o oră pe alta şi paralizând viaţa oraşului”, a precizat Nicuşor Dan.

The post Tribunalul Bucureşti dispune încetarea grevei de la STB ca fiind ilegală. Nicuşor Dan se întâlneşte cu sindicatele vineri seară appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code