Economice

Turcia a inaugurat vineri cel mai lung pod suspendat din lume, peste strâmtoarea Dardanele VIDEO

Podul este piesa centrală a autostrăzii Kınalı-Balıkesir, cu o lungime planificată de 321 km, care va conecta autostrăzile O-3 și O-7 din Tracia de Est de autostrada O-5 din Anatolia.

Lungimea totală a podului este de 3,56 kilometri și împreună cu viaductele din apropiere lungimea ajunge la 4,608 kilometri, depășind lungimea totală a Podului Osman Gazi și a viaductelor sale din apropiere cu 527 metri, devenind astfel cel mai lung pod din Turcia.

pod dardanele

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noul pod are asociate unele cifre simbolice. Spre exemplu, numărul 1915 din nume, înălțimea turnurilor (318 m) și data deschiderii (18 martie) sunt legate de victoria navală turcă împotriva britanicilor din 18 martie 1915. Lungimea deschiderii principale a podului, 2023 de metri, se referă la centenarul Republicii Turce în 2023.

pod dardanele

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Construcția podului inaugurat vineri a început în urmă cu cinci ani, pe 18 martie 2017. Proiectanții podului sunt Tekfen Holding și T-ingénierie COWI A/S, iar constructorii sunt Daelim, Limak, SK, Yapı, Merkezi, potrivit Wikipedia. Investiția în podul cu șase benzi este estimată la 2,8 miliarde de dolari.

 

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code