Economice

Ucraina – Forţele ruse au atacat infrastructura feroviară din Kiev, afirmă Ministerul Apărării britanic

Confruntări intense continuau în oraşul Severodoneţk, iar forţele ruse înaintează spre Sloviansk, a scris ministerul într-o postare pe Twitter, scrie Agerpres.

Preşedintele Vladimir Putin a avertizat că armata rusă va lovi noi ţinte în Ucraina dacă ţările occidentale îi livrează Kievului rachete cu rază mai lungă de acţiune.

Oficialităţi ucrainene au precizat că în Severodoneţk, principalul front din estul Ucrainei, unde recent Rusia şi-a concentrat forţele, un contraatac a condus la recucerirea a jumătate din oraş.

Potrivit AFP, Londra a anunţat luni că va furniza Ucrainei lansatoare de rachete cu o rază de acţiune de 80 de kilometri pentru a face faţă ofensivei ruse.

Un comunicat al Ministerului Apărării britanic arată că aceste sisteme de lansatoare de rachete multiple (M270 MLRS) vor permite ”creşterea semnificativă a capacităţilor forţelor ucrainene”.

Decizia a fost luată în ”strânsă coordonare” cu Statele Unite, care au anunţat săptămâna trecută furnizarea de sisteme Himars, cu o rază de acţiune de 80 de kilometri, ceea ce înseamnă lansatoare de rachete multiple montate pe blindate uşoare.

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code