Economice

UE a importat 58% din necesarul său de energie, în special din Rusia – Eurostat

Mixul energetic al UE în 2020 s-a compus din petrol şi produse petroliere (35%), gaze naturale (24%), energie regenerabilă (17%), energie nucleară (13%) şi combustibili fosili solizi (11%), scrie Agerpres.

Rusia este furnizorul cheie al UE de gaze naturale, petrol şi cărbune, care sunt principalele produse energetice din mixul energetic al blocului comunitar.

În 2020, importurile din Rusia au acoperit 24% din necesarul de energie al UE.

Gazele naturale, folosite pentru producţia de electricitate şi pentru încălzire în UE, au fost combustibilul cu cea mai mare expunere la importurile din Rusia. În 2020, UE a primit de la acest furnizor 46% din importurile sale de gaze naturale, satisfăcând 41% din energia brută disponibilă derivată din gaze naturale.

Ţiţeiul, esenţial pentru producţia de combustibili utilizaţi în transportul rutier şi pentru industria petrochimică, a fost produsul cu a doua cea mai mare expunere la importurile din Rusia. În 2020, UE a primit de la acest furnizor 26% din importurile sale de ţiţei, satisfăcând 37% din necesarul de energie al UE.

În cele din urmă, combustibili fosili solizi (cum ar fi cărbunele) au cea mai scăzută dependenţă de importurile din Rusia, care a furnizat 19% din combustibilii fosili solizi utilizaţi în UE. În 2020, UE a primit de la acest furnizor 53% din importurile sale de huilă, reprezentând 30% din consumul de huilă al blocului comunitar.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code