Economice

UE trebuie să ia în discuţie interzicerea importurilor de gaz rusesc, potrivit ministrului apărării german

‘Trebuie să existe un răspuns. Astfel de crime nu trebuie să rămână fără răspuns’, a declarat duminică ministrul Christine Lambrecht, într-un interviu pentru televiziunea publică germană ARD.

Berlinul a rezistat până acum apelurilor tot mai numeroase de a impune un embargou asupra importurilor energetice din Rusia, motivând că economiile germană şi ale altor state europene sunt prea dependente de aceste livrări. Rusia asigură 40% din necesarul de gaz al Europei.

Christine Lambrecht a afirmat însă că acum miniştrii UE trebuie să ia în discuţie o interdicţie, potrivit unei postări pe Twitter a ministerului său.

Şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, a cerut duminică, la rândul său, sancţiuni şi mai dure împotriva Moscovei, dar fără a menţiona sectorul energetic.

‘Cei responsabili de aceste crime de război trebuie traşi la răspundere. Vom înăspri sancţiunile contra Rusiei şi vom ajuta şi mai mult Ucraina să se apere singură’, a scris ea pe Twitter.

Uniunea Europeană lucrează de ceva vreme la sancţiuni suplimentare, dar comisarul pentru energie, Paolo Gentiloni, a declarat sâmbătă că măsurile adiţionale nu vor afecta sectorul energetic.

Ucraina a afirmat sâmbătă că a preluat controlul complet în regiunea Kiev pentru prima dată de când Rusia a declanşat invazia la 24 februarie.

Primarul din Bucea, un oraş eliberat situat la 37 km nord-vest de capitală, a spus că 300 de locuitori au fost ucişi de armata rusă.

Ministerul rus al Apărării a negat acuzaţia, spunând că imaginile video şi foto care arătau cadavre la Bucea sunt ‘doar o altă provocare’ a Kievului.

Cancelarul german Olaf Scholz a cerut ca organizaţiilor internaţionale precum Comitetul Internaţional al Crucii Roşii să li se permită accesul în zonele afectate pentru a documenta în mod independent ceea ce el a descris drept atrocităţi

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code