Economice

Un start-up britanic a găsit soluția pentru majorarea autonomiei mașinilor electrice

La prima vedere, bateria externă a celor de la ZipCharge, pare mai degrabă o valiză cu roți. Este identic cu așanumitele trolere atât de des utilizate de cei care pornesc în călătorii.

Ei bine, sub carcasa din plastic se află de fapt o baterie externă care cântărește 22,7 kg și poate fi transportată în portbagajul unei mașini electrice atunci când șoferul fie se teme să nu rămână fără energie înainte de a ajunge la destinație, fie își dorește să extindă autonomia mașinii sale, fie, pur și simplu, vrea să aibă în portbagaj o rezervă de energie pe care să o poată folosi la nevoie.

Conform celor de la ZipCharge, modelul „Go” poate fi oferit clienților în două variate de capacitate – 4 kWh sau 8 kWh – asigurând energie suficientă pentru 32 km, respectiv, 64 km. Desigur, aceste date variază în funcție de modul de utilizare a mașinii.

Este important de menționat că transferul energiei din ZipCharge Go în bateriile mașinii se face la fel ca orice încărcare la o priză și durează între 30 și 60 de minute.

În privința prețului, unul dintre fondatorii companiei producătoare, Jonathan Carrier, estimează că acesta se va situa între 1.000 și 2000 de lire sterline (1200 – 2.400 euro). Va exista și varianta închirierii pentru perioade definite de timp, un abonament lunar având un cost estimat la 49 de lire (60 euro).

Ideea dezvoltării unei baterii externe pentru mașinile electrice și hibride cu încărcare la priză le-a venit celor de la ZipCharge, atunci când unul dintre ei a fost nevoit să piardă mult timp căutând o priză liberă într-unul dintre cartierele mărginașe ale Londrei.

Demarat în 2020, proiectul ZipCharge Go a ajuns la maturitate și poate fi pus pe piață începând cu Marea Britanie și Uniunea Europeană. Ulterior, micul start-up dorește să se extindă în Asia și America de Nord.

The post Un start-up britanic a găsit soluția pentru majorarea autonomiei mașinilor electrice appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code