Economice

Ungaria a extins cu încă trei luni perioada de plafonare a prețurilor la carburanți

Confruntat cu o creștere a prețurilor, care ar putea împinge inflația la cel mai înalt nivel din 2008 încoace, guvernul lui Orban a redus costul alimentelor de bază în februarie, extinzând plafoanele deja existente la prețul energiei, combustibilului și împrumuturilor ipotecare.

„Plafonul de preț a funcționat, prin urmare îl prelungim pentru încă trei luni”, a spus Orban.

Aceasta înseamnă că reglementarea care limitează prețurile de vânzare cu amănuntul a combustibilului la 480 de forinți (1,53 USD sau 1,35 EUR) pe litru, care trebuia să expire săptămâna viitoare, va rămâne în vigoare până pe 15 mai, deci după momentul alegerilor. Când a fost impusă, prețurile în piață erau în apropierea nivelului de 500 de forinți.

Pentru prima dată de când a preluat puterea într-o alunecare de teren în alegerile din 2010, Orban și partidul său de guvernământ Fidesz se vor confrunta la urne cu un front unit al partidelor de opoziție, notează Reuters Cu câteva minute înainte ca Orban să înceapă sâmbătă discursul său anual despre starea națiunii, liderul opoziției Peter Marki-Zay a declarat pe Facebook că alianța formată din șase partide a adunat suficiente semnături pentru a-și depune candidați în toate cele 106 circumscripții electorale.

În ciuda controlului prețurilor, prețurile de consum din Ungaria au crescut cu cel mai rapid ritm din ultimii 15 ani în ianuarie, iar inflația de bază a crescut

Partidul Fidesz al lui Orban a trecut cu două puncte procentuale de alianța de opoziție într-un sondaj realizat în ianuarie de sondajul Republikon Institute, publicat luna trecută.

 

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code