Economice

UniCredit a demarat a doua etapă din programul de răscumpărare de acţiuni, de până la un miliard de euro

UniCredit a angajat BNP Paribas să efectueze achiziţionarea a până la 200 milioane de acţiuni, sau 9,89% din capitalul actual al băncii, scrie Agerpres.

La Bursa de la Milano, acţiunile UniCredit au urcat cu 1,3% miercuri dimineaţa.

În prima etapă, finalizată în iulie, au fost răscumpărate acţiuni de 1,58 miliarde de euro.

A doua tranşă aduce distribuirea totală a capitalului la veniturile pe 2021 la 3,75 miliarde de euro, în condiţiile în care directorul general Andrea Orcel are ca obiectiv restituirea către acţionari a peste 16 miliarde de euro până în 2024.

Expunerea UniCredit la Rusia părea să ameninţe planul băncii privind distribuirea de capital. În martie, UniCredit avertizase că va realiza complet răscumpărarea de acţiuni doar dacă indicele de capital rămâne peste 13%, în pofida impactului crizei din Rusia. De atunci, grupul bancar italian a finalizat prima etapă din programul de răscumpărare de acţiuni.

În trimestrul doi din 2022, profitul net al UniCredit a fost de două miliarde de euro, comparativ cu 1,02 miliarde de euro cât estimau analiştii. Veniturile peste aşteptări, absenţa unor noi provizioane pentru pierderi şi performanţa subsidiarei din Rusia au contribuit la acest rezultat. În aceste condiţii, UniCredit prognozează că pe ansamblul acestui an profitul său, excluzând Rusia, va fi de aproximativ patru miliarde de euro, faţă de 3,3 miliarde de euro cât estima anterior.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code