NEWSNET

Economice

UniCredit plănuiește să-ți restructureze operațiunile din marile centre financiare

Potrivit unor surse din apropierea acestui dosar, cea mai mare bancă italiană îşi va muta operaţiunile de acceptare de depozite şi acordare de credite, care în prezent sunt derulate de la birourile din Londra, Bombay, Singapore, Beijing, Tokyo, Shanghai şi Hong Kong, în ţările sale de bază din Europa. Un număr important din cele aproximativ 700 de poziţii existente în prezent la aceste locaţii vor fi eliminate, iar unii dintre angajaţi vor fi mutaţi în alte locuri, au mai spus sursele care au dorit să îşi păstreze anonimatul. Biroul UniCredit din New York va rămâne singura locaţie non-core unde se vor derula în continuare operaţiuni cu clienţii.

Un purtător de cuvânt de la UniCredit nu a dorit să comenteze aceste informaţii, dar echipa de conducere a băncii italiene urmează să prezinte o nouă strategie în data de 9 decembrie.

Bloomberg susţine că Andrea Orcel pregăteşte scena pentru o reorientare strategică a UniCredit spre creşterea organică, după eşecul celor şase luni de negocieri pentru preluarea băncii italiene cu probleme Banca Monte dei Paschi di Siena SpA. De la numirea sa în postul de CEO, în luna aprilie a acestui an, Orcel, fost bancher de investiţii la UBS Group AG, a reorganizat operaţiunile regionale şi a schimbat mai mulţi directori la UniCredit, în încercarea de a simplifica activităţile grupului.

În cadrul noului plan, UniCredit îşi va centraliza activităţile de trading la Milano, iar activităţile de Trezorerie vor fi împărţite între Milano şi München, susţin sursele citate de Bloomberg, care anterior anunţa că banca italiană a decis să îşi reducă personalul din Marea Britanie şi să mute, la Milano, angajaţii care efectuau activităţi de trading la Londra.

Pieţele de bază ale UniCredit sunt Italia, Germania şi ţările din Europa Centrală şi de Est, inclusiv România.

Şi alte bănci europene îşi revizuiesc strategia generală, pe măsură ce se uită spre perioada în care pandemia de coronavirus se va termina. Deutsche Bank AG, UBS şi BNP Paribas SA sunt doar câteva din băncile europene care în lunile următoare vor prezenta o nouă strategie revizuită.

The post UniCredit plănuiește să-ți restructureze operațiunile din marile centre financiare appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code