NEWSNET

Economice

UNSAR: În cazul accidentelor ușoare, conducătorii auto pot folosi procedura amiabilă, chiar dacă polița șoferului vinovat este emisă de City Insurance

Astfel, UNSAR informează asigurații, inclusiv pe cei ai companiei City Insurance, care nu este membră a UNSAR, că pot folosi în continuare procedura amiabilă în cazul unui accident rutier produs numai între două autovehicule din care nu au rezultat vătămari corporale.

Indiferent dacă accidentul este protocolat pe baza constatării amiabile sau a unui proces verbal încheiat la Poliție, instrumentarea daunei este soluționată în același mod. Drept urmare, reglementările legislative sunt aceleași pentru toți.
Practic, atunci când sunt accidente ușoare, fără victime, produse numai între două autovehicule, se poate utiliza constatarea amiabilă de accident, procedură care vă scutește de drumuri suplimentare la Poliție. Aglomerarea secțiilor de poliție nu este o soluție, deoarece legislația în vigoare nu prevede o soluționare diferită a daunelor venite pe această cale.

Chiar și în condițiile actuale, în care polița RCA a șoferului vinovat ar putea să fi fost emisă de către societatea rămasă fără licență, instrumentarea daunelor pe baza formularului constatării amiabile de accident se realizează exact ca în cazul oricărei alte asigurări, iar dauna va fi soluționată de FGA-Fondul de Garantare a Asiguratilor, conform reglementărilor în vigoare.

UNSAR menționează că urmărește în continuare evenimentele recente din piața asigurărilor RCA și rămâne implicată în proiectele legislative sau de reglementare în curs menite a îmbunătăți funcționarea pieței de asigurări și a răspunde nevoilor consumatorilor.

Citește și: https://www.economica.net/unsar-si-baar-au-publicat-un-ghid-pentru-milioanele-de-clienti-afectati-de-falimentul-city-insurance_532679.html

Asociația precizează că susține necesitatea unei colaborări active cu autoritățile, cu respectarea regulilor de concurență și a principiilor etice. Lămuririle transmis de UNSAR sunt foarte importante, pentru că firma City Insurance deținea o cotă de 45% din piața asigurărilor RCA, având peste 3 milioane de clienți. Practic unul din două autoturisme este asigurat RCA la această companie.

 

Despre UNSAR

Înființată în 1994, Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR) reprezintă 20 de companii de profil. Acestea dețin o pondere de circa 80% din piața locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea și reprezentarea intereselor asigurătorilor și reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătățirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activității de asigurări în România și promovarea dezvoltării cât mai durabile a industriei de profil pe plan intern și internațional.

Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al federației asigurătorilor și reasigurătorilor europeni: Insurance Europe.

Citește și: https://www.economica.net/unsar-se-delimiteaza-de-compania-city-insurance-dupa-ce-asf-i-a-retras-acesteia-autorizatia-de-functionare_532445.html

The post UNSAR: În cazul accidentelor ușoare, conducătorii auto pot folosi procedura amiabilă, chiar dacă polița șoferului vinovat este emisă de City Insurance appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code