Economice

Ursula von der Leyen anunță că UE va face investiții de 150 de miliarde de euro în Africa

„Astăzi, sunt mândră să anunţ peste 150 de miliarde de euro prin programul Africa-Europa. Este primul plan regional din cadrul Global Gateway”, a spus ea în faţa presei, referire la iniţiativa europeană lansată în decembrie şi vizând mobilizarea a până la 300 de miliarde de euro din fonduri publice şi private până în 2027 în proiecte de infrastructură în întreaga lume.

Ursula von der Leyen nu a furnizat mai multe amănunte despre aceste fonduri.

„Pentru acest lucru avem bineînţeles nevoie de sectorul privat, de expertiza sa şi de dedicarea sa, avem nevoie de asemenea de voinţă politică la cel mai înalt nivel”, a declarat Von der Leyen alături de preşedintele senegalez Macky Sall.

Global Gateway este percepută ca o ripostă la „Noile drumuri ale mătăsii”, iniţiativă lansată de China. Şi în Africa China intenţionează să-şi extindă rapid prezenţa economică şi politică.

Vizita Ursulei von der Leyen precede cu câteva zile summitul Uniunea Europeană – Uniunea Africană de pe 17 şi 18 februarie de la Bruxelles. „Investiţiile vor fi în centrul discuţiilor” la acest summit, a subliniat Ursula von der Leyen. „În acest domeniu, Europa este partenerul cel mai fiabil pentru Africa şi de departe cel mai important”, a adăugat ea.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code