Economice

Ursula von der Leyen: Rusia este amenințată cu descompunerea, pe când Ucraina are un viitor european

„Rusia se va scufunda în decădere economică, financiară şi tehnologică, în timp ce Ucraina se îndreaptă spre un viitor european”, a declarat von der Leyen în timpul unei conferinţe de presă comune cu şeful statului ucrainean Volodimir Zelenski.

„Lupta voastră este şi lupta noastră. Sunt aici la Kiev cu dumneavoastră astăzi pentru a transmite un mesaj foarte puternic: UE este de partea dumneavoastră. Suntem de partea voastră”, a adăugat ea.

„Ne mobilizăm puterea economică pentru a-l face pe Putin să plătească un preţ foarte, foarte mare”, a subliniat preşedinta Comisiei Europene.

La rândul său, preşedintele Zelenski a declarat că, deşi „personal este recunoscător” doamnei von der Leyen pentru cele cinci serii de sancţiuni ale UE, acestea „nu sunt suficiente”.

Însoţită de şeful diplomaţiei europene Josep Borrell şi de premierul slovac Eduard Heger, Ursula von der Leyen s-a deplasat vineri la Bucea, care a devenit un simbol al atrocităţilor războiului din Ucraina. Cei trei lideri au mers să vadă gropile comune săpate în această localitate pentru a îngropa zecile de civili ucişi în lupte.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code