Economice

Vacanța de vară: Cum evitați aglomerația de pe aeroportul din Otopeni

A treia vară marcată de pandemie a venit cu creștere a cererii pentru călătorii, lucru care a luat pe nepregătite aeroporturile, dar și companiile aeriene. Mari companii aeriene au fost nevoite să anuleze mii de zboruri chiar în pragul verii. În plus, și companiile de handling se confruntă cu lipsa de personal.

În acest context, mulți operatori aerieni recomandă ca pasagerii să sosească la aeroport cu trei ore înainte de ora de decolare.

Pe lângă acest lucru, iată și câteva sfaturi care vă vor ajuta să evitați aglomerația din aeroport.

Călătoriți cu bagaj de mână. Dacă puteți călători cu un rucsac sau troler ale cărui dimeniuni și greutate se încadrează în limitele companiei, atunci mai bine împachetați lichidele în recipiente de cel mult 100 de ml și nu mai lăsați bagajul la cală. Acest lucru vă salvează timp important nu doar la dus, când nu mai trebuie să stați la coada de check-in, dar nici să așteptați bagajul atunci când coborâți din avion.

Faceți check-in online. Dacă nu aveți de lăsat bagaj la cală și vă încadrați în dimensiunile și greutatea specificată de fiecare companie, atunci puteți evita coada de la ghișeele de check-in dacă faceți această operațiune online.

Dacă totuși aveți bagaje de lăsat la cală, atunci folosiți ghișeele speciale pentru a vă lăsa bagajele, dacă aveți deja check-in-ul deja făcut. Caz concret: pentru zborurile companiilor aeriene din grupul Lufthansa, precum Austrian Airlines și Lufthansa, există un ghișeu special pentru această operațiune: Baggage Drop. S-ar putea să nu-l vedeți de coada mare la care se asează lumea. Acesta este după ghișeul pentru clasa Business și celelalte ghișee de check-in.

Călătoriți cu pașaportul. După ce ați evitat coada de la ghișeul de check-in, o să ajungeți la coada pentru controlul pașapoartelor. La orele amiezii, de exemplu, coada este atât de mare încât mulți dintre pasageri nu știu că cei care călătoresc cu pașapoarte europene, pot face această operațiune, simplu, fără stat la coadă, la ușile automate.

 

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 19 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code