NEWSNET

Flux-stiri

VIDEO. Bolnavii care trec printr-un transplant devin mai predispuși la COVID-19

  • Bolnavii care au nevoie de un transplant, au mai multe șanse să-l primească dacă sunt vaccinați anti-COVID.
  • Deși deocamdată este doar o recomandare, ea ar putea deveni o regulă în Statele Unite.

De ce i-au medicii din SUA această decizie

Bolnavii care urmează să facă un transplant sunt mult mai predispuși și mai slabi în fața virusului COVID-19. Din acest motiv, Societatea Americană de Transplant a studiat cât de ridicate sunt pericolele pentru aceste persoane în eventualitatea în care se infectează.

Se estimează că probabilitatea de deces din cauza COVID-19 la pacienții care primesc transplanturi este de până la 20-30%.

Prin urmare, șansele de supraviețuire ale unei persoane transplantate care se infectează este mult mai mare în cazul persoanelor care s-au vaccinat înainte de a face transplantul, față de cele nevaccinate. Specialiștii sunt de părere că organul care va ajunge la o persoană care poate trăi cât mai mult timp.

Au existat și cazuri concrete până acum, s-au refuzat transplanturi pe criteriul vaccinării

Răspunsul este afirmativ. Unei femei din Colorado, SUA i s-a refuzat efectuarea unui transplant renal deoarece nu a acceptat să primească vaccinul COVID-19.

Motivele pentru care a refuzat vaccinarea au fost de natură religioasă. Ea a fost anunțată că poate fi menținută doar pe lista de așteptare pentru transplant doar dacă se vaccinează în următoarele 30 de zile.

Această femeie se simțea ofensată din punct de vedere legal și a expediat o scrisoare publică prin care spunea despre faptul că statul o condamnă la moarte.

Numele ei este, Leilani Lutali, iar aceasta a refuzat vaccinul spunând că: „Există această politică pusă în aplicare pentru ceva ce s-ar putea întâmpla, față de faptul că nu primesc un transplant, care ar putea duce 100% la sfârșitul vieții mele.”

The post VIDEO. Bolnavii care trec printr-un transplant devin mai predispuși la COVID-19 appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code