Flux-stiri

VIDEO. Cum sunt afectați copiii români de imaginile de război. Sfatul experților

anxietate copiianxietate copii

  • O parte dintre copiii români care au văzut imagini din război, merg la psiholog.
  • Unii elevi fac atacuri de panică în timpul orelor de teamă că rușii vin la noi.
  • Vorbește-i copilului despre război, dar prin povești frumoase din istorie.

Suntem vulnerabili în fața imaginilor din Ucraina, iar pentru copiii români, acestea sunt extrem de periculoase. O parte dintre cei care au urmărit videoclipurile din război au început să aibă coșmaruri, insomnii și să facă atacuri de panică. În această perioadă, este indicat să verifici copilul când accesează diverse site-uri și să îi explici despre război. Nu îi nega emoțiile, iar dacă spune că îi este teamă aprobă-l, dar oferă-i sprijinul tău și încrederea că este în siguranță, au sfătuit experții.

Elevii de la unele școli din București au desenat copii din diverse țări care se îmbrățișează cu ucraineni. Pe colile lor scrie Pace în Ucraina. La ore au învățat despre ajutor și empatie. Acasă e important să îți inviți copilul să respecte rutinele pe care le avea înainte de a începe războiul – să facă sport, să citească sau să iasă la joacă.

The post VIDEO. Cum sunt afectați copiii români de imaginile de război. Sfatul experților appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code