Flux-stiri

VIDEO. Forțele israeliene au lansat un atac aerian în Gaza, au fost raportate explozii

  • Armata israeliană a lansat joi seară raiduri aeriene asupra Fâşiei Gaza, după ce Israelul a fost vizat cu câteva ore mai înainte de peste treizeci de rachete trase din Liban.
  • Cel puţin trei explozii au fost auzite în Gaza în jurul orei 23:15, ulterior armata israeliană anunţând că ,,efectuează lovituri aeriene asupra Fâşiei Gaza” .
  • Potrivit armatei israeliene, atacurile aeriene au vizat două tuneluri Hamas şi două fabrici de arme în Gaza.

Armata israeliană a lansat joi seară raiduri aeriene asupra Fâşiei Gaza, după ce Israelul a fost vizat cu câteva ore mai înainte de peste treizeci de rachete trase din Liban, un atac de o amploare fără precedent în ultimii 17 ani, relatează presa israeliană, citeaza CNN și Al Jazeera.

Cel puţin trei explozii au fost auzite în Gaza în jurul orei 23:15, ulterior armata israeliană anunţând că ,,efectuează lovituri aeriene asupra Fâşiei Gaza” .

Presa palestiniană a relatat că membrii Hamas au lansat, la rândul lor, rachete antiaeriene asupra avioanelor israeliene deasupra Fâşiei Gaza, pe fondul atacurilor aeriene în curs, dar astfel rachete, lansate de pe umăr, nu reprezintă o ameninţare pentru avioanele de luptă israeliene, scrie Times of Israel.

Sirenele de avertizare pentru tiruri cu rachete au răsunat în oraşe isreliene din apropierea Fâşiei Gaza, Karmia şi Netiv HaAssara, la graniţa de nord cu Fâşia Gaza.

Potrivit armatei israeliene, atacurile aeriene au vizat două tuneluri Hamas şi două fabrici de arme în Gaza.

Primul tunel a fost localizat în apropiere de oraşul Beit Hanoun, iar cel de-al doilea, în apropierea oraşului Khan Younis din sudul Fâşiei Gaza. În plus, două locaţii care ar fi fost folosite de Hamas pentru a fabrica arme au fost vizate de raidurile israeliene.

,,Loviturile au fost efectuate ca răspuns la încălcările de securitate comise de Hamas în ultimele zile” , a precizat armata israeliană, referindu-se la atacurile cu rachete dinspre Fâşia Gaza şi la un atac major cu rachete dinspre Liban, care s-a petrecut joi.

,,Armata consideră organizaţia teroristă Hamas responsabilă pentru toate activităţile teroriste care emană din Fâşia Gaza şi va suporta consecinţele încălcărilor de securitate împotriva Israelului”, anunţă forţele israeliene.

,,Îi vom lovi pe inamicii noştri şi ei vor plăti preţul pentru fiecare agresiune” , declarase ceva mai devreme premierul israelian Benjamin Netanyahu în deschiderea unei reuniuni a cabinetului de securitate.

În cursul după-amiezii, peste 30 de rachete au fost lansate din Liban spre Israel, o escaladare fără precedent pe frontul israeliano-libanez din 2006 încoace, scrie Al Jazeera.

The post VIDEO. Forțele israeliene au lansat un atac aerian în Gaza, au fost raportate explozii appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code