NEWSNET

Flux-stiri

VIDEO. Mărturii șocante: Fost prizonier uigur dezvăluie că gardienii chinezi îi obligau în mod regulat pe deținuți să se violeze între ei. Copii de până la 14 ani erau bătuți și torturați

prizonierprizonier

  • Informatorii, inclusiv un fost gardian, au oferit relatări șocante pentru CNN.
  • Fostul polițist a descris bătăi pentru copii de până la 14 ani, precum și pentru femei. El a descris tortura cu fire electrice atașate la gâturile deținuților.
  • Un fost deținut a descris că a fost violat de alți 12 deținuți la ordinul gardienilor.

Un fost deținut dintr-o tabără de detenție uigură a dezvăluit cum a fost obligat de gardienii închisorii să se aplece pentru ca alți doisprezece deținuți să îl violeze. Informatorul a oferit relatarea sa postului CNN, care a intervievat, de asemenea, un fost polițist care a descris cum băteau copii de numai 14 ani și că a fost martor regulat la bătăi aplicate de gardieni atât la bărbați, cât și la femei.

Printre metodele de tortură se numărau înlănțuirea deținuților de scaune de metal, spânzurarea lor de tavan, violența sexuală, electrocutările și tortura cu apă.

Mărturiile ridică noi îngrijorări cu privire la tratamentul aplicat de Beijing minorității musulmane uigure în așa-numitele tabere de „reeducare” din provincia nordică Xinjiang. Sancțiunile impuse de Londra, Washington și Bruxelles nu par să fi reușit să oprească Partidul Comunist Chinez să comită acest „genocid”.

Abduweli Ayup, un cercetător uigur în vârstă de 48 de ani, spune că a fost reținut în august 2013 de poliția înarmată după ce a deschis o grădiniță pentru a-i învăța pe copii limba lor maternă. În prima noapte petrecută într-o tabără de detenție din orașul Kashgar, el spune că a fost violat de doisprezece deținuți chinezi care au primit ordin de la gardienii închisorii.

„Gardienii închisorii mi-au cerut să-mi scot lenjeria intimă, apoi mi-au spus să mă aplec, a povestit Ayup. „Nu face asta, am strigat. Vă rog, nu faceți asta”.

El a spus că a leșinat în timpul chinului și s-a trezit într-o baltă de vomă și urină. Umilința a continuat și în ziua următoare, când gardienii închisorii l-au întrebat: „Te-ai distrat?”. A fost forțat să se declare vinovat de colectarea ilegală de fonduri înainte de a fi transferat în lagăr. Ayup a fost în cele din urmă eliberat în 2014 și de atunci s-a mutat în Norvegia, unde scrie cărți pentru copii în limba uigură.

Departamentul de Stat al SUA estimează că până la 2 milioane de uiguri și alte minorități etnice au fost încarcerate în Xinjiang începând din 2017.

China susține că centrele de detenție sunt vocaționale și că ajută la combaterea terorismului, negând acuzațiile de încălcare a drepturilor omului.

The post VIDEO. Mărturii șocante: Fost prizonier uigur dezvăluie că gardienii chinezi îi obligau în mod regulat pe deținuți să se violeze între ei. Copii de până la 14 ani erau bătuți și torturați appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code