Flux-stiri

VIDEO. Polițiștii americani au arestat un băiețel de 8 ani

  • În clip, vizualizat de peste cinci milioane de ori pe Twitter, copilul plânge în timp ce un ofițer alb din cadrul departamentului de poliție din Syracuse îl conduce cu mâinile la spate într-o mașină de patrulare.
  • Cel puțin alți doi ofițeri de poliție pot fi văzuți privind.
  • Bărbatul care filmează incidentul spunând: „Ce faceți?”. Polițistul care îl ține în brațe pe băiat îi răspunde spunând „Ghiciți! Ghiciți ce fac!”.

În clip, vizualizat de peste cinci milioane de ori pe Twitter, copilul plânge în timp ce un ofițer alb din cadrul departamentului de poliție din Syracuse îl conduce cu mâinile la spate într-o mașină de patrulare, informează NDTV.

O unitate de poliție din New York a anunțat că face o anchetă după ce o înregistrare video în care apar ofițeri care arestează un băiețel de culoare, pentru că aparent a furat o pungă de chipsuri, a stârnit indignare.

Cel puțin alți doi ofițeri de poliție pot fi văzuți privind.

Un bărbat filmează incidentul spunând: „Ce faceți?”. Polițistul care îl ține în brațe pe băiat îi răspunde spunând „Ghiciți! Ghiciți ce fac!”.

Un alt ofițer spune că băiatul „fură lucruri” , înainte ca bărbatul care filmează să acuze poliția că îl tratează pe băiat ca pe un „criminal cu sânge rece” și se oferă să plătească pentru gustare.

Presa locală a relatat că băiatul, care a fost ulterior eliberat fără acuzații, avea doar opt ani.

Guvernatorul statului New York, Kathy Hochul, a descris videoclipul ca fiind „sfâșietor”.

„Mulți dintre noi suntem părinți. Și nu poți să nu-ți imaginezi frica din acel copil în timp ce a trebuit să îndure această experiență”, a declarat ea reporterilor.

Mulți utilizatori de rețele sociale i-au acuzat pe ofițeri de rasism.

Rasismul în cadrul forțelor de ordine este o problemă fulminantă în Statele Unite, tinerii de culoare fiind mult mai expuși riscului de a fi victime ale violenței poliției decât bărbații albi.

The post VIDEO. Polițiștii americani au arestat un băiețel de 8 ani appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code