Flux-stiri

VIDEO. Sute de persoane participă la protestul de la Capitoliu, pentru indivizii arestați după violențele din ianuarie. Cum încearcă forțele americane să evite haosul

VIDEO: Fortăreață în jurul Capitoliului. Cum încearcă forțele americane să evite haosul la protestul pentru cei reținuți după atacul din ianuarieVIDEO: Fortăreață în jurul Capitoliului. Cum încearcă forțele americane să evite haosul la protestul pentru cei reținuți după atacul din ianuarie

  • Forțele americane s-au pregătit intens pentru protestul de la Capitoliu, organizat în sprijinul persoanelor reținute după atacul din ianuarie.
  • Sunt foarte mulți polițiști în zonă, iar 100 de membri ai Gărzii Naționale sunt în stand-by.
  • Protestul a fost organizat de către un susținător al lui Donald Trump.
  • Au apărut informații potrivit cărora o parte din susținătorii lui Donald Trump au încercat să incite la proteste violente.

UPDATE 22.45 – Sute de persoane participă la protest

Câteva sute de persoane participă sâmbătă la mitingul din centrul oraşului Washington D.C., organizat în semn de solidaritate cu indivizii inculpaţi după protetele violente din ianuarie, informează agenţia Associated Press.

Au avut loc câteva incidente violente între manifestanţi şi forţele de ordine, iar un individ care avea asupra sa un pistol a fost reţinut.

La demonstraţie participă aproximativ 450 de persoane, conform site-ului Axios.com. Mitingul a început cu un discurs al organizatorului, Matt Braynard, membru al fostei echipe de campanie a fostului preşedinte Donald Trump. Primăria oraşului Washington D.C. a acordat autorizaţie pentru un miting de cel mult 700 de persoane.

Știre inițială

Forțele americane au ridicat o fortăreață în jurul Capitoliului, la mitingul de solidaritate față de indivizii arestați după violențele din 6 ianuarie.

Washingtonul s-a pregătit astfel încât să nu mai transmită unei lumi întregi imaginea neputinței. Cu câteva ore în urmă, au fost ridicate garduri foarte înalte în zonă, astfel încât protestatarii să nu ajungă foarte aproape de Capitoliu.

De altfel, sunt foarte mulți polițiști în zonă, iar 100 de membri ai Gărzii Naționale sunt în stand-by.

Deocamdată, atmosfera pare a fi foarte liniștită. Organizatorii acestui protest au cerut aprobarea pentru un miting de 700 de persoane. S-au adunat mai puțini de atât, iar o parte dintre cei care vorbesc acolo spun că în ultimele zile au fost transmise prea multe mesaje de intimidare și, din acest motiv, oamenilor le este frică să meargă la protest.

Cei care au fost reținuți după evenimentele din 6 ianuarie sunt, de fapt, deținuți politici. Aceasta este miza manifestației din Washington.

Protestul a fost organizat de către un susținător al lui Donald Trump, Matt Braynard, care a lucrat cu fostul președinte american în campaniile sale electorale. El și organizația sa, Look Ahead America, sunt foarte activi, țin cât se poate de cald acest subiect al celor care au fost arestați după evenimentele din ianuarie și încearcă să demonstreze că autoritățile americane nu fac altceva decât poliție politică.

Toate aceste mari pregătiri ale forțelor de ordine au fost făcute după ce autoritățile au aflat că, mai ales în mediul offline, o parte din susținătorii lui Donald Trump au încercat să incite la proteste violente.

Aproximativ 400 până la 450 de persoane se aflau astăzi în zona de protest (cu excepția forțelor de ordine)“, a anunțat Poliția Capitoliului pe Twitter, la 21.12, ora locală a României.

The post VIDEO. Sute de persoane participă la protestul de la Capitoliu, pentru indivizii arestați după violențele din ianuarie. Cum încearcă forțele americane să evite haosul appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code