Flux-stiri

Volodimir Zelenski a ținut un discurs în Parlamentul României, prin videoconferință. Cîțu: „Avem datoria să oprim războiul prin toate mijloacele”

  • Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit, luni, în şedinţa comună în care preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a susţinut un discurs prin sistem videoconferinţă.
  • Președintele Senatului, Florin Cîțu, a afirmat, luni seară, că Vladimir Putin este un criminal de război și a spus că Rusia, pe fondul agresiunilor sale nejustificate, trebuie să fie complet izolată economic.
  • Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat că Rusia are un comportament iresponsabil și a cerut încetarea imediată a invaziei de pe întreg teritoriul Ucrainei.

Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit, luni, în şedinţa comună în care preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a susţinut un discurs prin sistem videoconferinţă.

La şedinţă a fost prezent şi premierul Nicolae Ciucă.

Conform programului aprobat de Birourile permanente reunite, preşedinţii celor două Camere parlamentare, Florin Cîţu şi Marcel Ciolacu, precum şi premierul Nicolae Ciucă au avut, la început, scurte intervenţii.

Pentru discursul preşedintelui Ucrainei s-a alocat aproximativ un sfert de oră.

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a precizat că şedinţa de plen începe la ora 19,00, menţionând că la început vor vorbi şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului.

Florin Cîțu a afirmat, luni seară, că Vladimir Putin este un criminal de război și a spus că Rusia, pe fondul agresiunilor sale nejustificate, trebuie să fie complet izolată economic.

Vladimir Putin este un criminal în acest război. Avem datoria de a nu rămâne pasivi. Toată Europa trebuie să facă mai multe. În fiecare oră, în Ucraina sunt omorâți bătrâni, copii. Avem datoria să oprim războiul prin toate mijloacele, Rusia trebuie izolată complet din punct de vedere economic”, a declarat Florin Cîțu, în discursul său.

Ei (n.red. rușii) trebuie să ajungă în fața justiției, să fie trași la răspundere, sprijinim pe deplin o anchetă a Curții Penale Internaționale”, a declarat Marcel Ciolacu.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat că Rusia are un comportament iresponsabil și a cerut încetarea imediată a invaziei de pe întreg teritoriul Ucrainei.

Începând cu 24 februarie ne confruntăm cu cea mai gravă criză de securitate de la finele celui de-al Doilea Război Mondial, prin invazia nejustificată, ilegală şi neprovocată a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei. Ne alăturăm şi de la această tribună vocilor care exprimă sprijinul ferm şi de neclintit pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei în graniţele sale recunoscute internaţional”, a spus Ciolacu în plenul reunit al Parlamentului. 

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit în urma intervenției, prin videoconferință, a președintelui Volodimir Zelenski.

Toate aceste acţiuni inumane asupra populaţiei civile trebuie sancţionate de instanţele penale internaţionale ”, a declarat, luni, premierul Nicolae Ciucă.

Simbol al unei rezistenţe în faţa unei agresiuni barbare şi nedrepte, sunteţi, astăzi, domnule preşedinte Zelenski liderul unei naţiuni care luptă pentru identitate şi libertate în acest război ilegal şi neprovocat. Mult prea mulţi şi-au pierdut viaţa. Alţii au fost obligaţi să ia calea refugiului, ca urmare a bombardamentelor brutale şi atrocităţilor trupelor ruseşti, fără discernământ asupra civililor, şcolilor, spitalelor, teatrelor. Atrocităţile de la Bucea de care am aflat chiar ieri, când trupele ucrainene au intrat în zonele ocupate din jurul Kievului, ne-au cutremurat pe toţi. Toate aceste acţiuni inumane asupra populaţiei civile trebuie sancţionate de instanţele penale internaţionale, iar noi vom face tot ceea ce depinde de noi pentru a sprijini aducerea celor responsabili în faţa Justiţiei”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă.

Președintele Ucrainei s-a adresat Parlamentului din România prin intermediul mijloacelor video. La eveniment au participat parlamentarii români, premierul Nicolae Ciucă, miniștri și diferiți reprezentanți ai instituțiilor statului român. În deschiderea ședinței s-a ținut un moment de reculegere în memoria victimelor războiului din Ucraina.

The post Volodimir Zelenski a ținut un discurs în Parlamentul României, prin videoconferință. Cîțu: „Avem datoria să oprim războiul prin toate mijloacele” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code