Economice

Vorbitul la telefon se ieftinește de la 1 ianuarie. Care vor fi noile tarife

Astfel, operatorii de telefonie mobila care activeaza pe piata din Romania vor practica un tarif de 0,55 eurocenti/minut pentru terminarea apelurilor mobile in propriile retele, iar operatorii de telefonie fixa un tarif de 0,07 eurocenti/minut pentru terminarea apelurilor fixe in propriile retele.

Tariful maxim pentru terminarea apelurilor mobile

Tariful de terminare a apelurilor mobile se va reduce cu aproape 22% fata de cel practicat in prezent si va fi perceput de catre toti operatorii de telefonie mobila desemnati cu putere semnificativa pe piata serviciilor de terminare a apelurilor la puncte mobile in propriile retele publice de telefonie.

Regulamentul Comisiei Europene stabileste si tarifele pentru urmatorii ani, ce se vor aplica si in Romania astfel:

  • 0,4 eurocenti/minut in perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2023;
  • 0,2 eurocenti/minut de la 1 ianuarie 2024.

Tariful maxim pentru terminarea apelurilor fixe

Tariful de terminare a apelurilor fixe va fi cu aproximativ 10% mai mic fata de cel practicat in prezent si va fi perceput de catre toti operatorii de telefonie fixa desemnati cu putere semnificativa pe piata serviciilor de terminare a apelurilor la puncte fixe in propriile retele publice de telefonie. Aceasta este ultima reducere a tarifului prevazuta de Regulament.

Ce este tariful de terminare

Tariful de terminare reprezinta pretul platit de un furnizor de servicii de telefonie altui operator in reteaua caruia este terminat apelul efectuat de propriii utilizatori. Acest pret se regaseste in tariful perceput utilizatorului final care initiaza apelul.

 

The post Vorbitul la telefon se ieftinește de la 1 ianuarie. Care vor fi noile tarife appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code