Flux-stiri

Zece inculpări în dosarul de tentativă de falsificare a alegerilor din Georgia. Ce riscă Donald Trump

  • Zece inculpări au fost validate de justiție în dosarul de tentativă de falsificare a alegerilor din Georgia. Avocații lui Donald Trump se așteaptă ca fostul președinte să fie pe listă.
  • Ar fi al patrulea dosar penal în decurs de șase luni pentru Donald Trump, aflat în campanie electorală.
  • Juriștii cred că procurorul din Fulton va recurge la o lege în vigoare în Georgia care privește infracțiunile în grup organizat, care prevede pedepse între cinci și 20 de ani de închisoare.

Zece inculpări au fost validate de justiție în dosarul de tentativă de falsificare a alegerilor din Georgia. După o zi de audieri, marele juriu din comitatul Fulton, care include și Atlanta, a aprobat inculpările, dar identitatea și numărul persoanelor nu au fost incă făcute publice. Avocații lui Donald Trump se așteaptă ca fostul președinte să fie pe listă.

Ar fi al patrulea dosar penal în decurs de șase luni pentru Donald Trump, aflat în campanie electorală. Juriștii cred că Fani Willis, procurorul din Fulton, va recurge la o lege în vigoare în Georgia care privește infracțiunile în grup organizat, care prevede pedepse între cinci și 20 de ani de închisoare.

Ancheta a fost declanșată de un telefon pe care Donald Trumo i l-a dat în ianuarie 2021 secretarului de stat din Georgia, însărcinat de validarea alegegerilor, în care îi cerea să ”găsească” 12.000 de buletine de vot pe numele lui, care îi lipseau pentru a obține cele 16 voturi ale marilor electori din acest stat.

Donald Trump nu a așteptat un anunț oficial, a lansat pe rețeaua sa socială o serie de atacuri atât la adresa viceguvernatorului republican din Georgia, care a depus mărturile la sfârșitul zilei, cât și a procurorului.

„Sunt acuzaţii false, procurorul vrea cu disperare să mă pună sub acuzare pe baza ridicolă că aş fi încercat să influenţez rezultatele scrutinului prezidenţial din 2020. Nu, nu am influenţat deloc rezultatele”, a afirmat Trump, citat de publicaţia The Hill.

„Cei care au modificat rezultatele sunt cei care au aranjat scrutinul, iar procurorul fals Fani Willis, care în mod şocant a permis oraşului Atlanta să devină unul dintre cele mai periculoase din lume, nu are niciun interes să vadă volumul mare de dovezi sau să afle cine sunt cei care au comis infracţiunea”, a acuzat Trump. Conform procurorilor, Trump i-a cerut în 2020 secretarului de stat din Georgia, Brad Raffensperger, să afle numărul de voturi necesar pentru ca el să îl devanseze pe Joseph Biden în acest stat.

Procurorii din Georgia au anchetat modul în care fostul președinte a încercat să falsifice rezultatele alegerilor. În mai mute conversații telefonice, Donald Trump i-a cerut secretarului de stat Brad Raffensperger și altui official să recalculeze și să găsească suficiente voturi ca să iasă câștigător.

CNN a făcut cronologia eforturilor lui Trump pentru a obține victoria din Georgia

3 noiembrie

Potrivit primelor rezultate ale alegerilor din Georgia, Donald Trump câștigă în fața lui Joe Biden, la diferență foarte mică.

5 noiembrie

Un judecător respinge solicitarea echipei lui Donald Trump de a renumăra voturile din Savannah.

6 noiembrie

Joe Biden preia conducerea, Donald Trump începe să difuzeze teorii ale conspirației.

9 noiembrie

Donald Trump susține, în mod fals, că a câștigat alegerile din Georgia.

11 noiembrie

Brad Raffenspurger anunță că voturile vor fi renumărate manual, din cauza diferențelor foarte mici, dar că nu sunt dovezi ale unei fraude la vot.

19 noiembrie

După renumărarea voturilor este confirmată victoria lui Joe Biden. Un judecător respinge cererea  lui Trump de a nu valida rezultatele alegerilor.

20 noiembrie

Brad Raffenspurger îl declară câștigător pe Joe Biden, guvernatorul Brian Kemp semnează ordinul prin care Biden primește 16 voturi electorale în Georgia.

5 decembrie

Într-o convorbire telefonică privată, Donald Trump îi cere guvernatorului Brian Kemp să convoace o sesiune legislativă specială, pentru a răsturna victoria lui Biden și să să ceară au audit la voturilor online. Kemp îi spune că nu are puterea să ceară auditul și îi respinge cererea pentru a sesiune specială.

În mod public, Trump le cere lui Kemp și Raffenspurger să verifice voturile online pentru a găsi ”discrepanțe” care i-ar permite să câștige.

14 decembrie

Membrii Colegiului Electoral se întâlnesc în Atlanta pentru a-I acorda cele 16 voturi electorale lui Joe Biden.

16 suporteri ai lui Trump semnează certificate false în care se proclamă electorii de drept din Georgia și le trimit la Arhivele Naționale din Washinton, în încercarea de a înlocui electorii legitimi.

2 ianuarie

Într-o convorbire de o oră Donald Trump pune presiune pe Raffensperger să găsească numpîrul exact de voturi necesare pentru a anula Victoria lui Biden. Îi sugerează și că ar trebui să anunțe public că a recalculate rezultatele alegerilor.

Raffensperger îi spune lui Trump că rezultatele sunt corecte.

Potrivit CNN, Casa Albă mai încercase de 18 ori să ia legătura cu Raffensperger, fără success.

3 ianuarie

Trump scrie pe Twitter că Raffensperger nu a avut bunăvoință sau nu a fost capabil să răspundă întrebărilor despre presupusa fraudă la alegerile din Georgia.

4 ianuarie

În ajunul alegerilor speciale pentru Senat în Georgia, Trump participă la un mitig la Dalton, unde cere o campanie contra lui Kemp și Raffensperger, dacă vor candida în 2022. Spune și că a fost furat la vot.

6 ianuarie

Trump menționează Georgia de 20 de ori la un miting de lângă Casa Albă. Vorbește despre conspirații și fraude la alegeri.

În timpul discursului, Trump cere mulțimii să ”lupte ca în infern” și să mărșăluiască către Capitoliu, pentru a-l presa pe vicepreședintele Mike Pence și pe avocați să blocheze a acțiunile Colegiului Electoral. Suporterii lui Trump iau cu asalt capitoliul și întrerup procedurile formale de certificare a lui Joe Biden.

Citește și

VIDEO Un nou incident de securitate la Europa Park. Șapte oameni au fost răniți

Ce se întâmplă pe Marte? NASA anunță că planeta roșie se rotește de trei ori mai repede decât în trecut

LIVE UPDATE. Ziua 538 de război. Germania ia în calcul trimiterea de rachete cu rază lungă în Ucraina

The post Zece inculpări în dosarul de tentativă de falsificare a alegerilor din Georgia. Ce riscă Donald Trump appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 26 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code