Flux-stiri

Zelenski a vorbit cu directorul FMI, Kristalina Georgieva, despre reconstrucţia după război

  • Președintele Ucrainei a anunțat, duminică seara, că a discutat cu directorul FMI, Kristalina Georgieva, despre stabilitatea financiară şi reconstrucţia post-conflict.
  • La rândul său, premierul Ucrainei a afirmat că va participa, la Washington, la reuniunile FMI şi Băncii Mondiale, în cadrul acţiunilor de a obţine asistenţă financiară urgentă şi fonduri pentru reconstrucţie.
  • Directorul FMI a afirmat, în urmă cu câteva zile, că, din cauza războiului şi a sancţiunilor, proiecţiile în cazul Ucrainei sunt „catastrofale”, iar scăderea economică a Rusiei este „severă”.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat, duminică seară, că a discutat cu directorul Fondului Monetar Internaţional (FMI), Kristalina Georgieva, despre stabilitatea financiară şi reconstrucţia post-conflict.

„Am discutat cu directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, despre problema asigurării stabilităţii financiare a Ucrainei şi despre pregătirile pentru reconstrucţia post-război”, a declarat Volodimir Zelenski, potrivit cotidianului Le Figaro.

„Deocamdată, am elaborat planuri şi am analizat perspectivele. Sunt sigur că, în continuare, vor apărea rezultate de pe urma cooperării între FMI şi Ucraina”, a subliniat Volodimir Zelenski.

La rândul său, premierul Ucrainei, Denis Şmihal, a afirmat că va participa, la Washington, la reuniunile Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale, în cadrul acţiunilor de a obţine asistenţă financiară urgentă şi fonduri pentru reconstrucţie.

Kristalina Georgieva, directorul Fondului Monetar Internaţional, a afirmat, în urmă cu câteva zile, că, din cauza războiului şi a sancţiunilor, proiecţiile în cazul Ucrainei sunt „catastrofale”, iar scăderea economică a Rusiei este „severă”.

De asemenea, Kristalina Georgieva a avertizat că actualul conflict militar a agravat inflaţia şi perturbă perspectivele de relansare economică post-pandemie la nivel mondial.

The post Zelenski a vorbit cu directorul FMI, Kristalina Georgieva, despre reconstrucţia după război appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code