Flux-stiri

Ambasadorul Chinei în Ucraina: „China va rămâne pentru totdeauna o forță bună pentru Ucraina, atât economic, cât și politic”

  • Ambasadorul Chinei în Ucraina Fang Xianrong a declarat că Republica Populară Chineză nu va ataca niciodată Ucraina.
  • Purtătorului de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, Zhao Lijian, a declarat marți că poziția Chinei privind conflictul din Ucraina este „complet obiectivă, imparțială și constructivă”.
  • Ambasadorul Uniunii Europene în China, Nicolas Chapuis, a făcut apel, marți, la China, să sprijine Ucraina și să ajute la oprirea răzoiului.

Ambasadorul Chinei în Ucraina Fang Xianrong a declarat că Republica Populară Chineză nu va ataca niciodată Ucraina, ci o va sprijini economic și politic. Xianrong a afirmat la o întâlnire din cadrul Administrației Militare Regionale Lviv că țara pe care o reprezintă va respecta calea aleasă de ucraineni întrucât acesta este dreptul suveran al oricărei națiuni.

În cadrul unei întâlniri cu autoritățile regionale din Lviv, luni, Fan Xianrong s-a angajat să ajute Ucraina să se reconstruiască după război. Mesajul său a reprezentat o ușoară abatere de la linia oficială de la Beijing, care încă menține un sprijin general pentru Moscova.

China și Ucraina sunt parteneri strategici, anul acesta se împlinesc 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între țările noastre. China este o țară prietenoasă pentru poporul ucrainean. În calitate de ambasador, pot spune cu responsabilitate că China va rămâne pentru totdeauna o forță bună pentru Ucraina, atât economic, cât și politic. Îți vom respecta mereu statul, vom dezvolta relații pe bază de egalitate și beneficiu reciproc. Vom respecta calea aleasă de ucraineni, pentru că acesta este dreptul suveran al oricărei națiuni”, a declarat reprezentantul Republicii Populare Chineze în Ucraina, Fang Xianrong, la o întâlnire din cadrul Administrației Militare Regionale Lviv.

Purtătorului de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, Zhao Lijian, a declarat marți, cu o zi mai târziu,că poziția Chinei privind conflictul din Ucraina este „complet obiectivă, imparțială și constructivă”. El a repetat acuzațiile potrivit cărora SUA răspândesc dezinformări cu privire la ideea că Beijingul a răspuns pozitiv la o cerere de livrări militare din partea Rusiei, relatează AP.

Comentariile purtătorului de cuvânt al Ministerului de Externe, Zhao Lijian, au fost făcute după ce consilierul american Jake Sullivan și consilierul superior chinez pe probleme de politică externă, Yang Jiechi, s-au întâlnit luni la Roma.

Ambasadorul Uniunii Europene în China, Nicolas Chapuis, a făcut apel, marți, la China să sprijine Ucraina.

Nu poate exista o așa-zisă neutralitate”, a declarat ambasadorul.

În comentariile sale, Chapuis a îndemnat China „să ajute Europa să oprească războiul”.

Facem cu adevărat apel la toți prietenii noștri chinezi să numească agresorul și să fie alături de victimă„, a declarat ambasadorul la o masă rotundă găzduită de Centrul pentru China și Globalizare, cu sediul la Beijing.

Ambasadorul Chinei în SUA: „În ceea ce privește Ucraina, poziția Chinei este obiectivă și imparțială”

Ambasadorul Chinei în SUA, Qin Gang, a declarat într-un articol de opinie publicat în The New York Times, că, dacă Republica Populară Chineză ar fi știut de dinainte despre „criza iminentă”, aceasta ar fi făcut „tot posibilul pentru a o preveni”. Diplomatul a precizat că, acest conflict dintre Rusia și Ucraina nu ar aduce nimic folositor Chinei.

Afirmațiile conform cărora China știa, a acceptat sau a sprijinit tacit acest război sunt pur și simplu dezinformări. Toate aceste afirmații servesc doar scopului de a transfera vina și de a arunca cu noroi asupra Chinei. În Ucraina se aflau mai mult de 6.000 de cetățeni chinezi. China este cel mai mare partener comercial atât al Rusiei, cât și al Ucrainei și cel mai mare importator de țiței și gaze naturale din lume. Conflictul dintre Rusia și Ucraina nu aduce nimic bun pentru China. Dacă statul chinez ar fi știut despre criza iminentă, am fi făcut tot posibilul pentru a o preveni. China este angajată într-o politică externă independentă de pace. În calitate de apărător fervent al justiției, China își decide poziția pe baza meritelor problemei. În ceea ce privește Ucraina, poziția Chinei este obiectivă și imparțială[…]”, se arată în declarațiile ambasadorului, conform The New York Times.

The post Ambasadorul Chinei în Ucraina: „China va rămâne pentru totdeauna o forță bună pentru Ucraina, atât economic, cât și politic” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code