Cultura - Religie

Societatea Culturală Româno-Germană & Centrul Cultural German din Timișoara aniversează 20 de ani de la înființare

Societatea Culturală Româno-Germană & Centrul Cultural German din Timișoara aniversează 20 de ani de la înființare
Vineri, 28 octombrie 2022, ora 18:30, la Pavilionul ISHO (Bulevardul Take Ionescu nr. 46), va avea loc o festivitate organizată cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înființarea Societății Culturale Româno-Germane și a Centrului Cultural German din Timișoara.
Se pregătește un program cultural variat: un concert de LIVE DRAWING cu renumitul ilustrator și designer grafic Reinhard Kleist, din Germania, și cu muzicienii timișoreni de la Maryliss & Cover Up, o expoziție retrospectivă a activității instituțiilor, precum și expoziția „CLAROBSCUR“ de Barbara Klemm (între orele 17:00 – 18:30, Fundația Art
Encounters, Bulevardul Take Ionescu Nr. 46), o expoziție a Institutului pentru Relații Externe – ifa, organizată de Centrul
Cultural German și Fundația Art Encounters, cu ocazia aniversării a 30 de ani de la semnarea Tratatului de prietenie româno-german.
Societatea Culturală Româno-Germană din Timișoara a fost înființată în urmă cu peste 20 de ani, în 2001, de către 17 personalităţi ale vieţii publice, cu scopul de a crea un Centru Cultural German pentru Timişoara şi pentru Banat.
Rolul Societăţii şi ale Centrului Cultural constă în promovarea limbii și a culturii germane, precum şi a închegarea legăturilor culturale româno-germane, prin organizarea de evenimente culturale variate, prin cursuri de limbă, prin activitatea bibliotecii Centrului, precum și prin colaborarea cu parteneri locali și internaționali, cu instituții culturale și de învățământ, cu centre și instituții din România și din Germania, precum și cu instituții publice locale. Susținătorul și partnerul cel mai important al Centrului este Goethe-Institut București, condus de domnul Joachim Umlauf, care este foarte
implicat în sprijinirea Centrului. Goethe Institut București susține proiectele și activitatea Centrului Cultural German din Timișoara și se va implica în proiecte comune și în anul 2023, cand Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană.
Societatea Culturală Româno-Germană este condusă din 2017 de către doamna președinte Ana-Maria Dascălu-Romițan, lector dr. la Universitatea Politehnica din Timișoara și Centrul Cultural German de către doamna directoare Mona Isabela Petzek, care din 2015 a preluat conducerea Centrului.
Mai multe detalii despre evenimentul din 28 octombrie și despre activitatea instituțiilor, se găsesc pe pagina de facebook Deutsches Kulturzentrum Temeswar – Centrul Cultural German și pe pagina Centrului și a Societății Culturale Româno-Germane din Timișoara (http://ccgtm.ro/).

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 85 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code