Flux-stiri Editorial Medicale

Proiect de lege PNL: părinții care nu vor permite vaccinarea anti-Covid vor fi decăzuți din drepturi

Fostul Ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat în cadrul emisiunii „Breaking Fake News” de la TVR că Legea Vaccinării Obligatorii s-a întors în comisiile Parlamentului, unde se discută mai multe variante. Conform acestuia, una dintre variante presupune decăderea părinților din drepturi dacă aceștia refuză să-și vaccineze copilul. Nelu Tătaru este Președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților.

„În măsura în care va rămâne obligativitatea, în lege vor apărea și anumite contravenții. Dar în acest moment se discută și despre contravenții la nivelul consilierii, dacă părinții nu acceptă acea consiliere.

În acest moment discutăm cu specialiștii de la sănătate publică despre contextul vaccinării acestui copil, care este partea din lege care ar trebui să găsească un tutore din sistemul juridic care să poată accepta acest vaccin.

Marian Voicu: Dacă vorbiți de tutore, înseamnă că părintele decade din drepturi?

Nelu Tătaru: În condițiile în care nu acceptă acest drept, va fi preluat de altcineva.

Marian Voicu: Nu intră în contradicție cu Constituția?

Nelu Tătaru: Există discuții în acest sens, de-aceea am întors legea la Comisii”, a fost dialogul de la TVR 1.

Pe de altă parte, Tătaru a spus că s-a renunțat la vaccinarea obligatorie a adulților, pentru că mai mulți parlamentari nu sunt de acord cu această prevedere, care exista în vechea formă a legii.

„Mai ales că în acest caz avem un vaccin relativ recent și nu putem include obligativitatea. Avem discuții la Comisie și pentru acest lucru am și întors legea”, a completat fostul Ministru al Sănătății.

Reamintim că legea vaccinării obligatorii se discută încă din 2017, fiind adoptată de Senat, dar nu a trecut de Camera Deputaților. De la debutul proiectului de lege, au existat numeroase proteste față de impunerea obligativității, cel mai recent având loc pe 7 martie.

Putem observa că unica grijă a celor de la PNL este să creeze o dictatură, cătușe, sancțiuni, dictatură și iar dictatură. Toate proiectele lor de lege prevăd elemente ale statului totalitar sau fascist. Nu cred că persoanele acestea care crează asemenea legi sunt în deplinătatea facultăților mintale, asistăm la un grup, la o sectă care dincolo de privirea ciudată a acestui individ Nelu Tătaru, urmăresc instaurarea unei dictaturi pe fondul faptului că oamenii sunt închiși în case și nu au voie să protesteze.

Leontiuc Marius

Share this:

(Visited 1.063 times, 3 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code