Breaking News Editorial Justitie

Dictatura PNL-USR a interzis procesiunile religioase. Pastor penticostal amendat la Galați

 

Cultul Penticostal din România este prevăzut în lista cultelor religioase recunoscute de stat. Ca atare și dacă nu era în statut de cult tot avea dreptul de a organiza ritualuri de botez.În jurul orei 12:30, un echipaj de jandarmi a fost direcționat de către Dispeceratul Secției 3 poliție Galaţi în zona Plaja Dunărea, au precizat autorităţile.

Jandarmii au fost trimiși în urma unei sesizări care reclama că mai multe persoane s-au adunat pe malul Dunării .  Jandarmii au comis infracțiuni de împiedicare a libertății cultelor și abuz în serviciu.

La fața locului, jandarmii au identificat un grup de aproximativ 50 de persoane care participau la o procesiune religioasă de botez, în apa Dunării.

“Numai două minute, e ceva de la Dumnezeu”, încearcă unii dintre participanţi să-i înduplece pe jandarmi.

Aceştia i-au cerut pastorului care oficia botezul să se legitimeze iar acesta a spus că are actul de identitate în maşină.

Ceremonia religioasă a fost întreruptă. Pastorul, din Brăila, a fost sancționat de jandarmi cu amendă în cuantum de 3.000 lei.

Tupeul secretarului de stat Raed Arafat a atins cote de nesuportat. Raed Arafat este vădit un islamist radical, toate acțiunile sale vizează interzicerea activităților creștinilor. Acest arab islamist a interzis creștinilor masa de la botez și masa nunții, mai nou și procesiunile creștine iar Bisericile creștine tac în fața unui asemenea islamist radical.

Faptele jandarmilor sunt penale. Nu pastorul este cel care a încălcat legea ci nesimțiții din jandarmerie care au comis o dublă infracțiune și anume:

  • art. 318 Cod Penal – (1) Împiedicarea sau tulburarea liberei exercitări a ritualului unui cult religios, care este organizat și funcționează potrivit legii, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
  • art.297 cod Penal – abuzul în serviciu

Așteptăm cu interes răspunsul parchetului pentru că faptele acestor nemernici din jandarmerie sunt atât de vădite încât impun de urgență măsura arestării preventive. De asemenea dacă există acte normative infralegale care au fost emise cu încălcarea art.53 Constituție se impune urmărirea penală a membrilor guvernului perticipanți la emitere.

Marius Leontiuc

Share this:

(Visited 122 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code