Flux-stiri Justitie Stiinta si tehnica

Comisia Europeană ancheteaza Apple pentru practici anticoncurențiale. App Store și Apple Pay luate în vizor

Autoritățile antmonopol ale UE au lansat oficial două investigații asupra Apple, în special vizând App Store și Apple Pay.

Apple se confruntă acum cu investigații formale privind presupuse practici anticoncurențiale atât în App Store cât și în Apple Pay . Autoritatea antimonopol a Uniunii Europene a anunțat cele două investigații, iar acesta este începutul unui proces care ar putea duce la amendarea Apple cu până la 10% din veniturile sale anuale.

“Se pare că Apple stabilește condițiile privind modul în care Apple Pay trebuie utilizat în aplicațiile și site-urile web ale comercianților”, a declarat vicepreședintele executiv al UE, Margrethe Vestager, într-o declarație .

“Este important ca măsurile Apple să nu le refuze consumatorilor beneficiile noilor tehnologii de plată, inclusiv o mai bună alegere, calitate, inovație și prețuri competitive. Prin urmare, am decis să arunc o privire atentă asupra practicilor Apple privind Apple Pay și impactul lor asupra concurenței.”
a mai relatat aceasta pentru Ziarul de Banat (ziaruldebanat.ro)

Într-un anunț separat despre ancheta App Store, Vestager a spus că Apple pare să fi creat un rol de „gatekeeper” în ceea ce privește „distribuirea de aplicații și conținut către utilizatorii dispozitivelor populare Apple”.

“Trebuie să ne asigurăm că regulile Apple nu denaturează concurența pe piețele în care Apple concurează cu alți dezvoltatori de aplicații, de exemplu cu serviciul său de streaming de muzică Apple Music sau cu Apple Books”, a mai relatat aceasta.

Apple a răspuns anchetei printr-o declarație foarte scurtă, critică față de reclamanți și de Comisia Europeană în sine.

“Este dezamăgitor faptul că Comisia Europeană avansează plângeri fără bază de la o mână de companii care doresc pur și simplu o plimbare gratuită și nu vor să joace după aceleași reguli ca toți ceilalți”, a declarat Apple pentru Ziar de Stiri.

Aceste două probe urmăresc plângerile de la Spotify potrivit cărora Apple folosește reguli restrictive și anticoncurențiale pentru dezvoltatori din App Store. Spotify și-a depus plângerea în 2019, iar Apple a respins public acuzațiile. După acea reclamație Spotify a fost urmată cel mai recent de firma japoneză de vânzare cu amănuntul Rakuten, care a înaintat o plângere antimonopol la UE împotriva Apple.

UE nu a anunțat nicio perioadă de timp pentru investigații și, împreună cu eventuale cauze judecătorești, probele ar putea dura câțiva ani.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 32 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code