Flux-stiri

LIVE UPDATE. Război în Israel, ziua 236. Israelul țintește vestul Rafah, în timp ce forțele extind operațiunea terestră

  • Bombardamente din Israel asupra taberei de refugiați Tal as-Sultan din Rafah, Gaza, au ucis cel puțin 16 persoane.
  • Un martor ocular a descris scene înfiorătoare, spunând că a auzit „sunete constante” de explozii și că acest lucru i-a amintit de invazia israeliană anterioară.
  • Statele Unite vor transfera Israelului echipamente pentru bombe ghidate în valoare de 320 de milioane de dolari.

Bombardamentele au lovit cartierul Tal as-Sultan din vestul orașului Rafah, ucigând cel puțin 16 persoane, potrivit apărării civile palestiniene și Societății Semilunii Roșii Palestiniene.

Șapte dintre morți se aflau în corturile de lângă o clădire a Națiunilor Unite, la aproximativ 200 de metri de locul unde au avut loc atacurile aeriene și focurile ucigașe de duminică seara.

„A fost o noapte de groază”, a declarat Abdel-Rahman Abu Ismail, un palestinian din orașul Gaza care se adăpostește în Tal as-Sultan din decembrie. El a spus că a auzit „sunete constante” de explozii în timpul nopții și până marți, cu avioane de luptă și drone care zburau deasupra zonei.

Abu Ismail a declarat că acest lucru i-a amintit de invazia israeliană a cartierului său Shujayea din orașul Gaza, unde armata din Israel a lansat o campanie de bombardamente intense înainte de a trimite forțe terestre la sfârșitul anului 2023. „Am mai văzut asta înainte”, a spus el.

The post LIVE UPDATE. Război în Israel, ziua 236. Israelul țintește vestul Rafah, în timp ce forțele extind operațiunea terestră appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 50 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code