Flux-stiri

Cum să mânacii sănătos și să fii și econom? Un expert îți spune care sunt beneficiile alimentelor de sezon

  • Beneficiile alimentelor de sezon sunt: gust, nutriție și sprijinirea fermierilor locali și a economiei.
  • Alimentele de sezon: mai-iunie: usturoiul sălbatic, anghinare, sparanghel, căpșuni, spanac, cireșe.
  • Produsele din surse locale au o amprentă de carbon mai mică, nu există poluare cauzată de transport.

Dacă ești în căutarea unor alimente care să îți îmbunătățească sănătatea și să îți protejeze buzunarul,
ai ajuns la locul potrivit. Un expert în nutriție dezvăluie o listă de alimente care, nu doar că îți pot spori starea de sănătate, dar și te pot ajuta să economisești bani.

Dacă alegi alimente de sezon, gustul, nutriția și sprijinirea fermierilor locali și a economiei, se numără printre beneficii. În mai și iunie, cel mai ușor gătești: usturoiul sălbatic, anghinare, sparanghel, căpșuni, spanac, cireșe.
Produsele din surse locale au o amprentă de carbon mai mică deoarece nu există poluare cauzată de transport.

Preț mai mic

Atunci când produsele sunt de sezon, acestea cresc din abundență, ceea ce înseamnă, de obicei, că există un stoc excedentar de aceste produse, ceea ce duce la prețuri mai mici. Atunci când anumite produse nu sunt de sezon, acestea trebuie cultivate în condiții gestionate sau transportate din alte părți ale lumii. Aceste procese necesită mai multă întreținere și fonduri, ceea ce înseamnă o creștere a prețului final de vânzare.

Nutriție

Alimentele de sezon sunt, în mod natural, mai saturate în nutrienți în comparație cu cele din afara sezonului. Aceste alimente de sezon sunt cultivate în perioada optimă, permițându-le să crească în mod natural, rezultând astfel produse dense în nutrienți. Produsele din afara sezonului trebuie să călătorească mult pentru a ajunge în supermarketuri și apoi să fie cumpărate de consumatori. Din acest motiv, se folosesc substanțe chimice artificiale, cum ar fi conservanții și pesticidele, pentru a preveni deteriorarea în timpul transportului și pentru a prelungi durata de depozitare.

Gustul

Alimentele de sezon au un gust mai bun, deoarece sunt cultivate în mod optim, producând un produs mai copt și mai dulce. Deoarece produsele cresc în mod natural și din abundență, nu este nevoie de utilizarea de substanțe chimice artificiale pentru a prelungi durata de depozitare; aceste substanțe chimice interacționează cu aroma și nutrienții. În plus, produsele nu ar fi călătorit prea mult, ceea ce maximizează prospețimea și aroma.

Citește și:

The post Cum să mânacii sănătos și să fii și econom? Un expert îți spune care sunt beneficiile alimentelor de sezon appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 37 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code