Flux-stiri

LIVE UPDATE. Ziua 529 de război. Sunt raportate atacuri rusești cu rachete balistice şi hipersonice în toată Ucraina. Maria Zaharova a jurat răzbunare/ Universitatea de Economie și Comerț din Donețk a fost atacată/ Ruşii distrug un centru pentru transfuzie sanguină din Harkov

  • Zelenski a declarat că o bombă aeriană cu ghidaj rusesc a lovit un centru de transfuzie de sânge din orașul Kupiansk.
  • „Ca urmare a unui alt bombardament al Donețkului, clădirea primei clădiri a Universității de Economie și Comerț este în flăcări”, a spus el.
  • Rusia atacă Ucraina cu rachete balistice şi hipersonice. 

UPDATE – Ruşii bombardează Kievul cu rachete, iar Odesa cu drone iraniene, raportează canalele ucrainene de pe Telegram

Apărarea antiaeriană funcționează, raportează sursele ucrainene.

13 bombardiere Tu-95m decolează de pe aerodromul Engels, raportează canalele ucrainene de pe Telegram. 

Sunt raportate explozii în Hmelnițki, dar ucrainenii susțin că apărarea antiaeriană funcționează. 

UPDATE – Şapte bombardiere strategice ruşeşti zboară deasupra Mării Caspice

Există unele rapoarte că până la şapte bombardiere strategice ruseşti zboară deasupra Mării Caspice, în timp ce submarinele şi dronele execută bombardamente asupra Ucrainei, potrivit SkyNews

UPDATE – Rusia atacă Ucraina cu rachete balistice şi hipersonice 

Rusia bombardează la această oră Ucraina cu rachete balistice şi rachete hipersonice Kh-47M2 Kinzhal. 

Sună sirenele în toată ţara.

Cetăţenii ucraineni sunt îndemnaţi să se adăpostească. 

Unele rapoarte indică că forţele ruse trag cu rachete chiar din interiorul teritoriului belarus, ceea ce face Belarusul implicat în mod indirect în războiu. 

Acest val intens şi aparent neîncetat de lovituri vine după ce purtătoarea de cuvânt a ministerului rus al Apărării, Maria Zakharova, a promis astăzi o răzbunare rapidă după ce două nave ruseşti au fost atacate ieri de Ucraina în Marea Neagră.

„Nu poate exista nicio justificare pentru astfel de acţiuni barbare, ele nu vor rămâne fără răspuns, iar autorii atacurilor vor fi inevitabil pedepsiţi”, a spus ea. 

 

UPDATE – Alertă în toată Ucraina. Rusia atacă cu rachete balistice şi hipersonice

Este o noapte grea pentru Ucraina. Ruşii atacă constant cu rachete balistice şi hipersonice, iar sirenele sună constant, inclusiv în regiunea Zaporojie, anunţă guvernatorul Yuriy Malashko, cerând cetăţenilor să se îndrepte către adăposturile antiaeriene.

Există alte rapoarte că se petrec atacuri şi în regiunea de coastă Odesa şi în părţi din sudul Ucrainei, precum şi în regiunile Kiev, Vinnutsia, Jytomyr şi Cherkasy, transmite SkyNews

Ucraina a bombardat o universitate economică din Doneţk, folosind muniţie cu dispersie. Ruşii distrug un centru pentru transfuzie sanguină

Un proiectil rusesc dirijat a lovit un centru pentru transfuzie sanguină din comunitatea Kupyanskaya, din regiunea Harkov, a anunţat  preşedintele Zelenski pe profilul său de X. 

„Sunt morţi şi răniţi. Condoleanţe! Salvatorii noştri sting focul.  Aeastă crimă de război spune totul despre agresiunea rusă. Animale care distrug… Învingerea teroriştilor este o chestiune de onoare pentru toţi cei care preţuiesc viaţa”.

 

Ucraina a bombardat regiunea Doneţk, folosind bombe cu dispersie.

 

Clădirea Universităţii de Economie şi Comerţ din Doneţk este în flăcări, transmite Sky News

 

Rusia distruge un centru de transfuzie sanguină

Președintele Volodimir Zelenski a declarat că o bombă aeriană cu ghidaj rusesc a lovit un centru de transfuzie de sânge din orașul Kupiansk, din estul regiunii Harkov. „Sunt raportați morți și răniți”, a scris el pe Twitter. El a spus că salvatorii lucrează pentru a stinge incendiul.

Primarul instalat de Rusia, Alexei Kulemzin, susține că Ucraina a folosit muniții cu dispersie în centrul orașului ocupat de ruși, distrugând clădirile universitare, unde serviciile de urgență încearcă acum să stingă incendiul.

„Ca urmare a unui alt bombardament al Donețkului, prima clădire a Universității de Economie și Comerț este în flăcări”, a spus el. „Conform informațiilor preliminare, ar fi folosit muniții cu dispersie”.

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a vorbit cu ministrul turc de externe Hakan Fidan

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a vorbit cu ministrul turc de externe Hakan Fidan despre perspectivele de a reînvia acordul cu cereale eșuat de la Marea Neagră în timpul unui apel telefonic astăzi, a dezvăluit o sursă turcă.

Sursa a spus că diplomații au discutat despre acordul, care a expirat luna trecută, precum și despre NATO și despre un potențial proces de normalizare între Azerbaidjan și Armenia.

Anterior, ministrul de externe ucrainean Dmytro Kuleba a susținut și o convorbire cu omologul său turc, unde a „subliniat impactul dăunător al retragerilor Rusiei asupra țărilor africane și a securității alimentare globale”.

Citește și:

The post LIVE UPDATE. Ziua 529 de război. Sunt raportate atacuri rusești cu rachete balistice şi hipersonice în toată Ucraina. Maria Zaharova a jurat răzbunare/ Universitatea de Economie și Comerț din Donețk a fost atacată/ Ruşii distrug un centru pentru transfuzie sanguină din Harkov appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 24 times, 1 visits today)

One Reply to “LIVE UPDATE. Ziua 529 de război. Sunt raportate atacuri rusești cu rachete balistice şi hipersonice în toată Ucraina. Maria Zaharova a jurat răzbunare/ Universitatea de Economie și Comerț din Donețk a fost atacată/ Ruşii distrug un centru pentru transfuzie sanguină din Harkov

  1. Condoleante! Salvatorii nostri sting focul. Aceasta crima de razboi spune totul despre agresiunea rusa”, a scris el pe un post de pe Twitter. Acest incident teribil dovedeste cat de crunt este acest razboi si cat de intolerable sunt actele Rusiei de a ataca teritoriul Ucrainei. Cu toate acestea, sprijinul continuu al poporului ucrainean si al globalistilor ofera speranta ca va fi gasit curand o solutie pentru aceasta criza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code