Flux-stiri

Un eurodeputat român a spus că Zelenski vrea să semneze un acord pentru protejarea limbii române

  • Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, în interviul oferit duminică presei ruse, că își dorește să semneze un acord cu România pentru protejarea limbii române în Ucraina.
  • Interviul acordat presei ruse de președintele ucrainean a fost cenzurat de autoritatea rusă de resort, care a avertizat publicațiile din Federația Rusă să nu publice materialul.
  • Declarația are ca scop protejarea limbii române în statul vecin, în semn de respect față de minoritatea română, după cum scrie, pe contul său de Facebook, europarlamentarul Eugen Tomac.

Volodimir Zelenski a spus că îşi doreşte un acord cu România pentru protejarea limbii române în Ucraina, a spus Eugen Tomac, eurodeputat român, născut în ţara vecină, precizând că este pentru prima dacă când Ucraina vine cu o asemenea abordare.

„Zelenski vrea un nou acord cu România. Zelenski a declarat în interviul oferit, ieri (duminică – n.r.), presei ruse, că îşi doreşte să semneze un acord cu România pentru protejarea limbii române în statul vecin, în semn de respect faţă de minoritatea română. Este pentru prima dată când Ucraina vine cu o asemenea abordare, în condiţiile în care românii constituie a doua minoritate naţională, iar această temă a fost cel mai tensionat subiect din agenda bilaterală”, scrie pe Facebook Eugen Tomac.

Interviul preşedintelui ucrainean Zelenski a fost acordat portalului anti-Putin Meduza, televiziunii Dojd şi ziarului Kommersant.

Agenţia Federală pentru Supravegherea Comunicaţiilor din Rusia, Roskomnadzor, a cerut mass-media ruse să nu publice interviul lui Zelenski, în caz contrar riscând pedepse de până la 15 ani de închisoare”, mai arată Tomac.

https://www.facebook.com/eugen.tomac/posts/4893928277358434

Europarlamentarul Eugen Tomac, lider PMP, este un politician român care s-a născut în localitatea Babele din Ucraina.

Interviul acordat presei ruse de Volodimir Zelenski a fost cenzurat de autoritatea rusă de resort, care a avertizat publicațiile din Federația Rusă să nu publice materialul și care a anunțat că a demarat deja o anchetă cu privire la publicațiile care l-au intervievat. Zelenski a ironizat anunțul Roskomnadzor și spune că Moscova este „speriată” de jurnaliștii care „pot spune adevărul”.

The post Un eurodeputat român a spus că Zelenski vrea să semneze un acord pentru protejarea limbii române appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code