Flux-stiri

Averea lui Elon Musk a mai crescut cu încă 24 de miliarde de dolari. Ce capitalizare a atins Tesla în prezent

Elon MuskElon Musk

  • Raliul înregistrat recent de Tesla a trimis averea fondatorului Elon Musk către noi frontiere, CEO-ul fiind acum de peste trei ori mai bogat decât faimosul investitor Warren Buffett, care a devenit miliardar în urmă cu peste 30 de ani.
  • În vârstă de 91 de ani, Buffet, preşedintele gigantului american Berkshire Hathaway, ocupă locul al zecelea, cu o avere netă de 104,1 miliarde de dolari.
  • Tesla atinge în prezent o capitalizare de 1.200 de miliarde de dolari, mai mult decât JPMorgan şi Berkshire Hathaway la un loc.

Luni, averea lui Musk a crescut cu 24 de miliarde de dolari la 335,1 miliarde, pe măsură ce acţiunile producătorului de maşini electrice s-au apreciat cu 8,5% în New York. Astfel, CEO-ul Tesla şi-a reiterat poziţia de cel mai bogat om din lume, fiind cu 143 de miliarde de dolari mai bogat decât fondatorul Amazon Jeff Bezos, potrivit Bloomberg Billionaires Index, citat de Ziarul Financiar.

În vârstă de 91 de ani, Buffet, preşedintele gigantului american Berkshire Hathaway, ocupă locul al zecelea, cu o avere netă de 104,1 miliarde de dolari.

Musk nu este singurul acţionar Tesla care a obţinut creşteri impresionante în ultima perioadă. Leo KoGuan, un investitor de retail din Singapore, a devenit săptămâna trecută al treilea cel mai mare acţionar individual al companiei, obţinând o avere netă de 12,1 miliarde de dolari.

Buffet a donat peste 40 de miliarde de dolari

Larry Ellison, care a petrecut 44 de ani pentru a dezvolta producătorul de software Oracle, investeşte în Tesla din 2018, însă deţine în prezent o participaţie de 18,1 miliarde de dolari, aproape un sfert din valoarea deţinerilor din cadrul Oracle.

Actele de caritate ale lui Buffett explică imensa diferenţă dintre averea sa şi cea a lui Musk. Investitorul a donat o porţiune din acţiunile Berkshire în fiecare an către mai multe organizaţii filantropice. Buffet, 91 de ani, a declarat în iulie că valoarea cadourilor din ultimii 16 ani depăşeşte 40 de miliarde de dolari.

Musk, 50 de ani, i-a răspuns zilele trecute directorului Programului Mondial pentru Mâncare al ONU, care i-a îndemnat pe miliardari să accelereze ritmul de donaţii pentru a preveni foametea în ţările sărace. Musk a declarat că ar vinde „chiar acum” acţiuni Tesla de 6 miliarde de dolari dacă agenţia ONU ar demonstra că suma ar putea rezolva problema.

Tesla atinge în prezent o capitalizare de 1.200 de miliarde de dolari, mai mult decât JPMorgan şi Berkshire Hathaway la un loc.

The post Averea lui Elon Musk a mai crescut cu încă 24 de miliarde de dolari. Ce capitalizare a atins Tesla în prezent appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code