Flux-stiri

CDC raportează primul caz din America de gripă aviară

gripă aviarăgripă aviară

  • Oficialii CDC au declarat că au urmărit deja starea de sănătate a peste 2.500 de persoane care au luat contact cu aceste păsări.
  • Virusul a fost găsit la păsări comerciale și de curte în 29 de state până în prezent.
  • Oficialii din domeniul sănătății monitorizează, de asemenea, virusul H5N1 pentru orice modificări genetice care au fost asociate cu adaptarea la mamifere, luând în același timp măsuri de pregătire și prevenire.

Primul caz american de gripă aviară la un om a fost confirmat în Colorado, au anunțat joi oficiali federali și de stat din domeniul sănătății. Cu toate acestea, riscul pentru publicul larg este scăzut, au subliniat reprezentanții CDC.

Pacientul, un bărbat în vârstă de 40 de ani care lucra la o fermă cu păsări de curte infectate în cadrul unui program de eliberare prin muncă din închisoare, era în mare parte asimptomatic, raportând doar oboseală, a precizat Departamentul de Sănătate Publică și Mediu din Colorado (CDPHE), într-un comunicat. El este acum izolat și primește medicamentul antiviral împotriva gripei Tamiflu, conform îndrumărilor CDC. Nu se cunosc cazuri de răspândire a acestui virus gripal H5N1 specific printre oameni, a precizat Departamentul de sănătate din Colorado, adăugând că efectivul afectat a fost eutanasiat și eliminat conform normelor de îndrumare federale. Niciunul dintre ceilalți lucrători nu a fost testat pozitiv.

„Dorim să îi asigurăm pe locuitorii din Colorado că riscul pentru ei este scăzut”, a declarat medicul epidemiolog de stat Rachel Herlihy, în declarația departamentului de sănătate al statului. „Sunt recunoscătoare pentru colaborarea fără cusur dintre CDC, Departamentul Instituțiilor Penitenciare, Departamentul de Agricultură și CDPHE, în timp ce continuăm să monitorizăm acest virus și să protejăm toți locuitorii din Colorado”.

Acesta este doar al doilea caz uman al acestei tulpini particulare de gripă aviară la nivel mondial. În decembrie 2021, Regatul Unit a raportat un caz asimptomatic de gripă aviară la o persoană care creștea păsări de curte, a precizat CDC. Agenția a precizat că a urmărit îndeaproape îmbolnăvirea persoanelor expuse la păsări infectate cu virusul încă de când au fost detectate pentru prima dată focare de H5N1 la păsări sălbatice și păsări de curte la sfârșitul anului 2021 și începutul anului 2022.

The post CDC raportează primul caz din America de gripă aviară appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code