Flux-stiri

China a restaurat finalul original al filmului Fight Club, după valul de reacții

  • Tencent Video, o platformă chineză de streaming, a restabilit finalul original al filmului Fight Club.
  • În weekend, finalul original a fost restaurat, potrivit conturilor de film de pe rețelele de socializare naționale.
  • Modificarea totală a deznodământului a ajuns luna trecută pe prima pagină a ziarelor internaționale.

Tencent Video, o platformă chineză de streaming, a restabilit finalul original al filmului Fight Club, după ce, ediția chineză a finalului le spune spectatorilor că poliția „a descoperit rapid întregul plan și a arestat toți criminalii”, ceea ce a provocat o reacție de amploare. În weekend, finalul original a fost restaurat, potrivit conturilor de film de pe rețelele de socializare naționale. Modificarea totală a deznodământului anticapitalist și anarhist al filmului de succes din 1999, a ajuns luna trecută pe prima pagină a ziarelor internaționale.

Versiunea chineză a deznodământului

În versiunea editată, personajul lui Edward Norton, naratorul, își ucide alter ego-ul imaginar Tyler Durden, ca în versiunea originală, dar a fost tăiată o scenă ulterioară care surprinde panorama bombardării clădirilor înalte. Varianta chineză arăta spectatorilor un ecran alb cu un text care le spunea că autoritățile au învins: „Poliția și-a dat seama rapid de întregul plan și i-a arestat pe toți infractorii, reușind să împiedice cu succes explozia bombei. După proces, Tyler a fost trimis la azilul de nebuni, primind tratament psihologic. A fost externat din spital în 2012″.

Modificările s-au produs după ce telespectatorii din China care au văzut originalul au vizionat ediția disponibilă pe plan local. Inversarea finalurilor filmelor este rară, chiar dacă Beijingul are unele dintre cele mai restrictive reguli de cenzură din lume, autoritățile aprobând lansarea doar a câtorva filme străine pentru fiecare an.

Unii internauți au spus că această acțiune arată că Tencent Video recunoaște că cenzura inițială a fost prea mare.

The post China a restaurat finalul original al filmului Fight Club, după valul de reacții appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code